Apare o nouă tulpină de coronavirus

Publicat: 14 mart. 2021, 09:02, de Raluca I. Heroiu, în Internațional , ? cititori
Apare o nouă tulpină de coronavirus
Franța a depășit un milion de cazuri de infectări cu COVID-19

Cercetătorii din Brazilia au descoperit o posibilă nouă mutaţie a coronavirusului. La fel ca și celelalte mutații, se pare că aceasta ar fi mult mai ușor transmisibilă.

Noua mutație a fost depistată în mai multe regiuni din Brazilia.

Laboratorul Naţional de Calcul Ştiinţific (LNCC), aflat în subordinea Ministerului Ştiinţei şi Tehnologiei anunță cu noua tulpină este mai transmisibilă decât varianta inițială.

Situația este gravă având în vedere că sistemul medical din această țară se află în colaps din cauza numărului mare de infectări cu coronavirus.

Deja în Brazilia a fost depistată o mutație a coronavirusului, denumită de oamenii de știință P.1. Noua tulpină a fost depistată pentru prima oară în nordul statului brazilian Amazonas în noiembrie 2020.

Conform Agerpres, care citează un studiu realizat în 39 de municipalităţi din cinci state braziliene cercetările „au condus la identificarea unei posibile noi variante a SARS-CoV-2 provenind din varianta B.1.1.33 aflată în circulaţie anterior în Brazilia”.

„Necesitatea tot mai mare de supraveghere genomică eficientă, pentru a putea identifica din pripă potenţialele mutaţii virale, este evidentă, contribuind astfel la îmbunătăţirea vaccinurilor actuale împotriva COVID-19”, a subliniat laboratorul.

De la începutul pandemiei, Brazilia a raportat 11.363.380 de cazuri de COVID-19, cu 275.105 decese.