APIA își instruiește controlorii. Cum poate fi evitat conflictul de interese și incompatibilitate

Cum în perioada următoare, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) începe campania de control pe teren pentru anul de cerere 2022, directorul general al Agenției, Adrian Pintea, a adus câteva precizări legat modul în care membrii din echipele de control pot evita conflictul de interese și incompatibilitate.  Nu de alta, dar au fost destule astfel de cazuri în trecut.

‘’Astfel, potrivit procedurilor în vigoare, înaintea efectuării controalelor, membrii echipelor de verificare trebuie să depună declaraţiile de prevenire a situaţiilor de fraudă în activitatea de control al cererilor/dosarelor de subvenţie solicitate la plată, respectiv Declaraţia de confidenţialitate, imparţialitate şi pentru evitarea conflictului de interese și Declarația de confidențialitate’’, a postat pe Facebook Adrina Pintea.

El mai spune că au fost intensificate demersurile referitoare la pregătirea campaniei de control pe teren pentru anul de cerere 2022, fiind demarcate sesiuni de instruire în sistem de videoconferință.

Activitatea s-a derulat prin intermediul Direcției Control pe Teren – APIA Aparat Central, cu participarea tuturor funcționarilor cu atribuții de control pe teren din cadrul centrelor județene ale APIA.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole