Aproape 5.000 de elevi au absentat de la sesiunea a doua de Bacalaureat

Un număr de 29 de candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă de la proba obligatorie a profilului din cadrul sesiunii a doua a Bacalaureatului şi 4.721 au absentat.

Astăzi, 17 august, s-a desfăşurat proba obligatorie a profilului din cadrul examenului naţional de bacalaureat – proba E).c), sesiunea august – septembrie 2021. Au participat 20.806 candidaţi din totalul celor 25.556 de candidaţi înscrişi. 4.721 de candidaţi au absentat, iar 29 de candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă„, informează Ministerul Educaţiei.

Următoarea probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării – va avea loc miercuri, iar proba la Limba şi literatura maternă este programată joi.

Afişarea primelor rezultate, prin anonimizarea numelui şi a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecţia datelor – RGPD/GDPR), va avea loc în data de 31 august (până la ora 12,00).

„Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12,00 – 18,00, atât în format fizic, cât şi electronic. În acest sens, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic inclusiv o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora„, afirmă sursa citată.

Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor (1 – 3 septembrie), vor fi comunicate vineri, 3 septembrie.

Procedurile de echivalare şi recunoaştere a competenţelor lingvistice şi digitale, conform metodologiei specifice, se vor desfăşura, la nivelul comisiilor de bacalaureat din unităţile de învăţământ liceal, în intervalul 23 – 31 august.

2 COMENTARII

  1. Oricum am privi către școala româneasca este făcută praf și pulbere . O scoală in care creta a fost transformata in piatra de către tov. Ion Iliescu iar actualul democrat tov. Sorin Mihai CÎMPEANU care sa împiedicat inteligent in cablurile calculatorului și a distrus întreg sistem online al învățământului românesc…, ce mai putem cere de la viitor ?
    ” Un copil preia modelul pe care-l vede funcționând acasă și-l duce mai departe în viața lui.” Cum vezi societatea românească peste încă 23 de ani? Sau dacă …. ?

  2. Its like you read my mind! You seem to know a lot about this, like you wrote the book in it or something. I think that you can do with some pics to drive the message home a little bit, but instead of that, this is fantastic blog. An excellent read. I will certainly be back.|

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole