Aproape o tonă de tutun neprelucrat, descoperită de polițiștii de frontieră Giurgiu într-un microbuz bulgăresc

Publicat: 11 ian. 2023, 16:15, de Corina Matei, în ACTUALITATE , ? cititori
Aproape o tonă de tutun neprelucrat, descoperită de polițiștii de frontieră Giurgiu într-un microbuz bulgăresc
Tutun in vama Giurgiu

Controlul efectutat asupra unui microbuz, la intrarea în țară, s-a soldat cu descoperirea mai multor cutii încărcate cu tutun neprelucrat, ascunse în compartimentul de marfă; șoferul – un cetățean bulgar – intenționa să le introducă în țară fără documente legale. 

Într-un comunicat de presă, polițiștii de frontieră de la Giurgiu anunță:

”În data de 10.01.2023, în jurul orei 06.00, la PTF Giurgiu-Rutier, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, un cetățean bulgar, în vârstă de 57 de ani, care conducea  un microbuz, înmatriculat în Bulgaria.

La control, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse în compartimentul marfă al microbuzului, mai multe cutii încărcate cu tutun neprelucrat, în cantitate totala de 890 kilograme.

Persoana în cauză nu deţinea documente de provenienţă pentru produsele sus-menţionate, întreaga cantitate de tutun, fiind reţinută în vederea continuării cercetărilor la S.T.P.F. Giurgiu.

În prezent, față de cetățeanul bulgar, se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de producerea de produse accizabile care intră sub incidența regimului de antrepozitare prevăzut în prezentul titlu în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă, faptă prevăzută și pedepsită de art.452, alin.1, lt.a, din Legea nr.227/2015 și infracțiunii de fals material în înscrisuri sub semnătură privată, faptă prevăzută și pedepsită de art.322 Cod penal și uz de fals, art.323 Cod penal, urmând ca la finalizarea acestora să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet.”