Ar trebui uciși sau eliberați șoarecii?

Cu toții am învățat de la părinți și bunici cum că rozătoarele ar fi o pacoste care trebuie eliminată. Astfel relatează un român care a făcut un test: Ar trebui uciși sau eliberați șoarecii?.

Românul milos citat de știridecluj.ro a vorbit despre o „tradiție” oribilă îân ceea ce privește șoarecii, folosind în general capcane care îi omoară în cele mai groaznice chinuri (de exemplu cele cu lipici).

„Pe piață au început să apară curse de acest tip (se numesc „etice” în engleză, din păcate în română încă nu pare să se fi adoptat termenul). De asemenea, există tot felul de tutoriale interesante pe Youtube despre cum să confecționezi așa ceva singur acasă. E nevoie de atenție și implicare, o astfel de cursă trebuie verificată de mai multe ori pe zi, pentru că nu vrem ca animalul să moară de foame sau sete.

Se poate folosi chiar și un webcam pentru supraveghere. Iar odată găsit, animalul trebuie eliberat în cel mai scurt timp posibil” susține clujeanul.

Ar trebui uciși sau eliberați șoarecii?

„Al doilea pas este modul în care un astfel de șoarece este eliberat. Ei s-au adaptat destul de mult traiului urban-rural, astfel că, dacă sunt eliberați foarte departe, în pustietate, riscăm să îi punem în pericol din nou”, mai spune românul, potrivit sursei citate.

„Degeaba i-am mai cruțat dacă ulterior i-am dus într-un loc nefamiliar, unde sunt șanse minime pentru a găsi alte exemplare din aceeași specie pentru a se putea reproduce. Sigur, hrană vor găsi cam oriunde, dar nu e singurul criteriu de luat în considerare. Mai mult, dacă e o femelă cu pui mici și o relocăm departe de cuib, puii ei nu vor putea supraviețui în lipsa mamei”, adaugă el. â

Dacă dorim să ne ferim de șoareci 

Românul mai spune că, desigur, se poate întâmpla să reintre în casă odată ce i-am eliberat. Îi prindem și-i relocăm iar, de câte ori este nevoie.

„Dacă dorim să ne ferim de neajunsurile întâlnirii cu ei, dar să-i și protejăm în același timp, vestea bună e că se poate.

Soluții sunt. Nu există animale „folositoare” și „dăunătoare”, e un concept învechit, dezvoltat în agricultură. Omul nu e singura specie de pe planetă, mai sunt și altele care au nevoie de hrană și adăpost, care vor pur și simplu să trăiască, și nu avem voie să le luăm acest drept”, precizează românul sufletist în ceea ce privește șoarecii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...