Arhiepiscopia Romano Catolică îi cere Primarului general să emită actul de respingere a cererii de intrare în legalitate a Catedral Plaza

Primarul general al Capitalei ese obligat să emită actul de respingere a cererii de intrare în legalitate a construcției Catedral Plaza, transmite într-un comunicat Arhiepiscopia Romano-Catolică din București (ARCB).

Prin Hotărârea nr. 2728 din data de 12.05.2023 Tribunalul Bucureşti a respins cererea Milllenium Building Development SRL de a intra în legalitate cu construcţia Cathedral Plaza, „obligându-l în acest fel pe primarul general al Municipiului Bucureşti să continue demersurile de desfiinţare a acestei construcţii nelegale”, precizează într-un comunicat ARCB.

Astfel, Primarul general este obligat să emită actul de respingere a cererii de intrare în legalitate”,  se mai precizează în același comunicat.

„Arhiepiscopia Romano-Catolică de Bucureşti a dovedit ataşamentul neclintit faţă de valorile arhitecturale, de patrimoniu cultural şi bisericesc, încercând să fie un exemplu demn de urmat pentru toţi cei care sunt vătămaţi de interesele pecuniare ale unor conducători vremelnici ai administraţiei. Îndemnul nostru este: aveţi curaj, nu cedaţi în faţa presiunilor, nu vă lăsaţi îngenuncheaţi de calomnii, credeţi în reuşita voastră, respectaţi legea pentru a fi respectaţi!”, a declarat Înalt Preasfinţitul Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit romano-catolic de Bucureşti, citat în comunicat.

Construcţia Cathedral Plaza a început în 2007 şi a durat 6 ani. Arhiepiscopia Romano-Catolică din Bucureşti a dat în judecată proprietarul, deoarece clădirea cu 19 etaje a afectat structura de rezistenţă a lăcaşului de cult. În urmă cu 10 ani, instanţa a decis că autorizaţia de construcţie emisă de Primăria Capitalei este nulă şi a cerut demolarea ei. Ridicarea construcției a costat 60 de milioane de euro, iar pentru demolarea ei ar fi necesare circa 20 de milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...