Armata ucraineană a intrat în Herson, oraș – cheie în războiul cu Rusia

Armata ucraineană a pătruns vineri în Herson, cel mai important oraș ocupat de ruși la începutul invaziei în Ucraina.

Pe rețelele de socializare au apărut videoclipuri cu apărători ucraineni care au început să intre în Herson în după-amiaza zilei de 11 noiembrie. Într-unul dintre ele se vede un steag ucrainean pe clădirea Departamentului Principal de Poliție.

Videoclipul arată un bărbat în civil alături de un militar și un steag galben – albastru pe clădirea Direcției Principale de Poliție din regiune.

Fațada clădirii indică faptul că este o clădire a poliției de pe strada Lutheranskaya, nr 4 – la periferia sud-estică a Khersonului, transmit jurnaliștii de la Ukrainska Pravda.

Eliberarea Hersonului le deschide calea către recuperarea Peninsulei Crimeea, anexată în 2014.

Autoritățile regimului rus de ocupanție din regiunea Herson au ordonat locuitorilor să părăsească de urgență orașul pe 22 octombrie și să treacă pe malul stâng al Niprului din cauza „situației tensionate de pe front”.
Decizia, susțin ocupanții, este cauzată de situația tensionată de pe front, de bombardamente și de presupusa „amenințare a atacurilor teroriste”.

De asemenea, autoritățile de ocupație au ordonat oamenilor să ia cu ei documente, bani, obiecte de valoare și haine.

Pe 20 octombrie, ocupanții ruși au început să mute echipamente militare și personal de la dreapta la stânga Niprului în regiunea Herson, pe fondul recentului succes rapid al forțelor armate ale Ucrainei în eliberarea regiunii.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole