ASF a creat pe site o o secţiune dedicată finanţelor sustenabile şi tranziţiei verzi

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a creat pe site o secţiune dedicată finanţelor sustenabile şi tranziţiei verzi, disponibilă de din această săptămână.

Noua secţiune de pe www.asfromania.ro oferă acces la legislaţia de nivel european şi naţional dedicată finanţelor sustenabile şi tranziţiei verzi, precum şi recomandări şi informaţii ce pot fi considerate utile în abordarea acestui domeniu de entităţile ce activează în piaţa financiară nebancară, informează un comunicat al ASF.

Potrivit ASF, în contextul iniţiativelor derulate în ultimii ani la nivel european şi care vizează dezvoltarea durabilă, se remarcă o preocupare sporită pentru transformarea sectorului financiar în vederea câştigării capacităţii de a finanţa proiecte sustenabile, pe termen lung, în condiţiile în care provocărilor legate de schimbările climatice la nivel global li se adaugă şi impactul pandemiei de COVID-19.

Preşedintele ASF, Nicu Marcu, a explicat că instituţia este foarte interesată să urmărească felul în care entităţile din pieţele financiare nebancare decid planurile viitoare de investiţii, luând în considerare factorii de mediu.

„În acest scop, Autoritatea de Supraveghere Financiară este foarte interesată să urmărească felul în care entităţile din pieţele financiare nebancare decid planurile viitoare de investiţii, luând în considerare factorii de mediu, sociali şi de guvernanţă (factorii ESG). Astfel putem să observăm cum anume se orientează investiţiile pe termen mai lung în activităţi şi proiecte economice durabile. Reamintesc totodată că pieţele supravegheate de Autoritate vor trebui să înglobeze direcţii de dezvoltare specifice reducerii semnificative a riscului climatic”, a precizat acesta.

Conform ASF, noua secţiune de pe site-ul instituţiei va fi dezvoltată cu noi informaţii, date şi abordări, pe măsură ce acestea devin disponibile.

Autoritatea de Supraveghere Financiară este autoritatea naţională pentru reglementarea şi supravegherea pieţelor asigurărilor, a pensiilor private şi a pieţei de capital. ASF contribuie la consolidarea cadrului integrat de funcţionare a celor trei sectoare, care însumează peste zece milioane de participanţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

PREMIERĂ: Armata României intră în grevă!

Într-un act fără precedent în istoria Armatei României, Comitetul de Acțiune pentru Desclavagizarea Armatei României a emis o notificare oficială, prin care anunță declanșarea...