Ashleigh Barty, campioana de la Australian Open 2022. Cum a decurs finala cu Danielle Collins (Video)

Jucătoarea australiană de tenis Ashleigh Barty (locul 1 WTA) a câştigat pentru prima oară Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului, după ce a învins-o pe americanca Danielle Collins, cap de serie 27, cu 6-3, 7-6 (2).

Barty s-a impus după un meci care a durat o oră şi 27 de minute. Australianca a câştigat al treilea turneu de Grand Slam din carieră, după ce s-a impus la Roland Garos, în 2019, şi la Wimbledon, în 2021.

Collins s-a aflat pentru prima oară într-o finală de Grand Slam. Câştigătoarea trofeului va primi un premiu de 2,875 de milioane de dolari australieni (1,82 de milioane de euro) şi 2.000 de puncte WTA. Învinsa va încasa un premiu de 1,575 de milioane de dolari australieni (996.500 de euro) şi 1.300 de puncte WTA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Ședință guvern Ciucă

Planul de austeritate s-a amânat! Guvernul nu votează Ordonanța, ci va...

Răsturnare de situație la mult anunțatul plan de reducere a cheltuielilor statului. S-a amânat! În schimb, guvernul va avea luni, 24 aprilie, runde de...

Cardul de energie – Ce se va întâmpla cu beneficiarii care...

Autoritățile iau în calcul să schimbe unele reguli care vizează beneficiarii cardului de energie, care își schimbă domiciliul, potrivit unui proiect de act normativ. Proiectul...