Asociere între Primăria Capitalei și cele de sector pentru a soluționa problema gunoiului

Primăria Capitalei și cele șase de sector se pot asocia pentru a atrage finanțare europeană cu care să rezolve, măcar în parte, problema gunoiului din București.

Decizia a fost luată în ședința de luni a Consiliul General, prin vot, cu 31 de voturi pentru, 14 împotrivă și o abținere.

La înființarea asociației de dezvoltare intercomunitară (ADI), PMB va participa cu 60.000 de lei, iar primăriile de sector cu 10.000 de lei fiecare.

Există bani pe POIM pe exercițiul 2014 – 2020 pe care îi putem lua până la finele lui 2022. În baza existenței acestei ADI pe care o înființăm, PMB și primăriile de sector – fiecare pe aria sa de competență – va putea să formuleze cereri de finanțare”, a anunțat Nicușor Dan, în timpul ședinței.

Într-o intervenție, consilierul general liberal Adrian Moraru a spus că discutat cu oamenii care se ocupă de gestionarea procedurilor privind POIM și că aceștia erau dispuși să modifice ghidul de finanțare, astfel încât Primăria Generală și cele de sector să nu mai fie nevoite să cheltuiască bani ca să se asocieze.

Nicușor Dan nu a oferit niciun răspuns la acestă remarcă.

Principala problemă pe care doresc să o rezolve edilii, prin noua asociere, este generată de faptul că Bucureștiul mai are o singură groapă de gunoi autorizată, la Vidra. Aceasta va atinge capacitatea maximă de umplere în doi ani moment în care, dacă nu va exista o altă zonă de deservire în apropiere, gunoiul din București ar trebui cărat la distanțe mari, cu cheltuieli considerabil sporite.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole