AstraZeneca/Oxford testează un vaccin împotriva tulpinii africane

Producătorul AstraZeneca/Oxford testează un vaccin anti-Covid împotriva tulpinii sud-africane, denumită „beta” a SARS-Cov-2.

Au început să fie vaccinați voluntari cu serul anti-tulpină africană de Covid-19. Vaccinarea are loc în cadrul unor teste clinice.

Conform AFP, aproximativ 2.250 de participanţi urmează să fie recrutaţi în Regatul Unit, Africa de Sud, Brazilia şi Polonia, în cadrul fazelor II şi III ale acestor teste clinice, precizează într-un comunicat Universitatea Oxford.

Acest vaccin foloseşte aceeaşi formulă ca serul deja dezvoltat de AstraZeneca/Oxford.

„Testarea unor doze de rapel ale vaccinului care există şi ale unor vaccinuri împotriva noilor variante este importantă pentru a ne asigura că suntem cât mai bine pregătiţi să păstrăm un avans împotriva pandemiei (covid-19), în cazul în care folosirea acestora se dovedeşte necesară”, spune profesorul Andrew Pollard, directorul Oxford Vaccine Group.

Date provizorii ale acestor teste clinice urmează să fie făcute publice anul acesta.

În luna mai, guvernul britanic a lansat primele teste clinice cu privire la reacţia imunitară declanşată de o a treia doză de vaccin împotriva Covid-19. Asta în contextul în care în Marea Britanie se discută deja despre o campanie de vaccinare cu a treia doză de rapel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole