AstraZeneca şi-a retras cererea de aprobare a vaccinului său, în Elveţia

Compania farmaceutică britanică AstraZeneca şi-a retras cererea de aprobare a vaccinului său împotriva COVID-19 în Elveţia, după ce autorităţile elveţiene au afirmat că serul va fi autorizat doar pentru utilizare la persoanele cu vârsta de peste 50 de ani, relatează dpa.

AstraZeneca a depus cererea la Autoritatea de reglementare a medicamentelor din Elveţia, Swissmedic, în octombrie 2020, a anunţat joi compania. De atunci, a existat un contact regulat între compania britanică şi Swissmedic. Swissmedic a declarat în repetate rânduri că nu are suficiente date pentru a aproba medicamentul pentru utilizare la scară largă.

Elveţia a comandat iniţial 5,3 milioane de doze de vaccin AstraZeneca, însă a donat peste 440.000 din doze către un grup de cinci ţări în curs de dezvoltare, în timp ce aprobarea vaccinului de către autoritatea de reglementare s-a lăsat aşteptată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...