Atac armat la un spital din SUA, cel puțin patru morți (video)

Cel puţin trei persoane au fost ucise miercuri într-un atac armat la un spital din Tulsa, Oklahoma, sudul Statelor Unite, a anunţat poliţia locală, indicând că suspectul este şi el mort, notează AFP.

„Putem confirma că patru persoane au murit, printre care atacatorul”, într-un atac armat la spitalul St Francis, a anunţat poliţia oraşului pe Twitter.

Forţele de ordine indicaseră anterior că au intervenit „mai devreme în cursul după-amiezii” la faţa locului pentru „un bărbat înarmat cu o puşcă” într-o clădire a spitalului.

„Poliţia verifică în prezent fiecare cameră din clădire pentru a exclude posibile ameninţări”, a adăugat acesta în comunicatul care menţiona „mai mulţi răniţi”.

Atacatorul s-a sinucis, a declarat consilierul municipal Jayme Fowler pentru un post local de televiziune. „Trei trecători nevinovaţi şi-au pierdut viaţa”, a adăugat el.

Preşedintele american Joe Biden a fost ţinut la curent cu privire la atacul armat, a anunţat Casa Albă care a spus că urmăreşte îndeaproape situaţia şi oferă autorităţilor locale asistenţa de care au nevoie.

Acest atac armat a avut loc la puţin peste o săptămână după masacrul dintr-o şcolă din Uvalde, în Texas, în care un tânăr de 18 ani a ucis 19 copii şi doi profesori.

În Statele Unite, atacurile armate în locuri publice sunt un flagel recurent pe care guvernele succesive au fost până în prezent fără putere să-l oprească.

Mai multe articole...

Cele mai noi articole

Managerul de la Sf. Pantelimon, mai preocupat sa afle ”turnătorul”, decat adevarul celor 20 de decese

Managerul de la Sf. Pantelimon, mai preocupat să afle ”turnătorul”, decât...

Managerul Spitalului de Urgență Sf. Pantelimon încă mai caută sursa care a transmis presei informațiile legate de cele 20 de decese misterioase. Adevărul trenează...
Circulatia rutiera, interzisa in weekend! Ministrul Transporturilor din Germania ameninta cu masuri radicale

Circulația rutieră, interzisă în weekend! Ministrul Transporturilor din Germania amenință cu...

Șoferii din Germania ar putea avea interzis să mai șofeze în weekend! Ministrul Transporturilor a venit cu amenințări pe față, dacă guvernul nu ia...