Atac la casieră, un angajat a intervenit cu făcălețul: Bătaie pe ulei în Germania, la supermarket

Publicat: 29 mart. 2022, 21:00, de Eliza Popa, în Food , ? cititori
Atac la casieră, un angajat a intervenit cu făcălețul: Bătaie pe ulei în Germania, la supermarket

Două femei și trei bărbați din Germania au provocat un conflict violent la un supermarket din Asperg, regiunea Baden-Württemberg, potrivit ziarulromânesc.de. Totul a început de la încercarea grupului de a cumpăra 30 de sticle de ulei, adică un bax de fiecare, în condițiile în care produsul era raționalizat la o singură sticlă de persoană.

Casiera supermarketului a refuzat să le permită că cumpere câte un bax, însă femeile și bărbații au trecut la amenințări. Clienții au justificat că au condus 60 de kilometri ca să își poată cumpăra ulei, având în vedere că în zona în care locuiau produsul lipsea de mai multe săptămâni. Ulterior, aceștia au insultat-o pe casieră și i-au spus că nu va trăi până a doua zi, că vor sparge totul acolo, amenințând că vor da foc supermarketului.

La plecare, un bărbat din grup a luat o piatră cu care intenționa să o atace pe casieră, însă un al angajat al magazinului a intervenit cu un făcăleț. Când a apărut poliția, grupul deja ispăruse.

Secvențe de tragi-comedie

Scena pare ruptă dintr-un film tragi-comic, însă situația în cea mai dezvoltată țară europeană este foarte tensionată, potrivit presei germane.

Deși autoritățile germane ies public și încearcă să liniștească populația, care a început, de aproape o lună, să-și facă provizii din produsele de bază, lipsa acestora din magazine nu face decât să pună și mai tare paie pe foc. Ministrul federal al alimentației din Germania, Cem Özdemir, a cerut cetățenilor să nu intre în panică la cumpărături și să se aprovizioneze în mod inutil. „Vă rog să nu cumpărați provizii, nu există niciun motiv pentru asta. Ne-am asigurat aprovizionarea”, a declarat acesta.

Asociația industriei de prelucrare a semințelor oleaginoase din Germania atrăgea atenția, în 14 martie, că va urma o criză de ulei de floarea soarelui, dat fiind faptul că Ucraina era cel mai important furnizor al țării.