Atacul terorist de la Nisa, condamnat de la Vatican la Moscova


Actul terorist de la Nisa, în urma căruia și-au pierdut viața trei persoane, printre care și o femeie de 70 de ani, care a fost decapitată, este condamnat inclusiv de Rusia și Turcia.

Prin vocea purtătorului de cuvânt al președintelui rus, Kremlinul, a condamnat atacul terorist de la Nisa dar a criticat și modul în care a fost caricaturizată imaginea profetului Mahomed.

„Este inacceptabil să ucizi oameni, dar e greșit să insulți sentimentele credincioșilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dimitri Peskov.

De asemenea, Ministerul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu a condamnat ferm atacul brutal de la Nisa și a subliniat că Turcia este solidară cu poporul francez împotriva violenței și a terorismului.

Vaticanul a condamnat la rândul său atacul terorist și a anunțat că Papa Francisc se roagă pentru victime.

Donald Trump vrea să declare război

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care de asemenea a condamnat atacul de la Nisa, l-a caracterizat ca fiind „odios și brutal “. Von der Leyen a precizat că întreaga Uniune Europeană este solidara cu Franța și va rămâne unită ferm „în fața barbarismului și fanatismului”.

Ca reacție la atentatul de la Nisa, președintele american, Donald Trump a declarat că va amâna conferința de presă, programată vineri, în care urma să anunțe oficial numele vicepreşedintelui pe care îl propune. În plus, liderul de la Casa Albă a anunțat că va cere Congresului Statelor Unite ale Americii o „declaraţie de război” împotriva teroriştilor islamişti, informează CNN.

Și președintele României, Klaus Iohannis a condamnat „atacul teribil” din biserica Notre Dame din Nisa. El a exprimat public solidaritatea României față de Franța și a transmis condoleanțe familiilor victimelor.

„Trebuie să fim uniți pentru a proteja drepturile cetățenilor la libera exprimare și libertatea religioasă”, a mai declarat șeful statului român.

Aceste reacții vin după ce un ce un individ de origine tunisiană, inarmat cu un cuțit și strigând ” Allahu Akbar”, a decapitat o femeie în vârstă de 70 de ani și a ucis alte două persoane, într-un atac terorist care a avut loc în catedrala Notre Dame din orașul francez Nisa.

În urma atacului terorist, autoritățile franceze au ridicat la cel mai înalt nivel alerta de securitate pentru teritoriul Franței, iar premierul Jean Castex a declarat că răspunsul guvernului de la Paris va fi ferm și implacabil.

Atacul de la catedrala Notre Dame din Nisa are loc într-un context tensionat pentru Franța, după decapitarea profesorului de istorie Samuel Paty și după valul de proteste al mai multor state musulmane la adresa președintelui francez, Emmanuel Macron, care a declarat ulterior că este determinat să lupte pentru valorile laice ale republicii și împotriva „separatismului islamist”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole