UPDATE: Atacuri teroriste în șase locații din Viena. Patru persoane au fost ucise. Atacatorul era în evidența autorităților

Cel puțin patru persoane au murit, luni seara, în urma atacului terorist comis de un simpatizant al Statului Islamic. Atacatorul a fost împuşcat mortal de poliţişti, a anunțat șeful poliției din Viena.

UPDATE 11.45:  Unul dintre autorii atacurilor armate din Viena, împușcat mortal de autorități, era un tânăr de 20 de ani născut și crescut în Viena, era cunoscut serviciilor de informații interne ca fiind unul dintre cei 90 de islamiști care doreau să plece în Siria, scrie presa austriacă.

UPDATE 10.10: Numărul persoanelor care și-au pierdut viața în atacul din Viena a crescut la 4, doi bărbați și două femei, anunță Reuters. De asemenea, 17 persoane sunt rănite și primesc îngrijiri medicale, șapte dintre aceștia fiind în stare gravă.

––––––––––––––

Atacaurile comise în cel puțin șase locații din viena au fost comise de cel puţin un „terorist islamist”, a declarat marţi ministrul austriac de interne Karl Nehammer, citat de Reuters.

Oficialul a declarat că atacatorul, puternic înarmat şi purtând o centură explozivă, era un simpatizant al Statului Islamic.

„Am avut un atac ieri seară comis de cel puţin un terorist islamist”, a spus Nehammer, adăugând că atacul a fost o încercare de a slăbi sau diviza societatea democratică a Austriei.

Atacurtile au început, luni seara, în fața principalei sinagogi din Viena și au continuat în mai multe locații.

Atacatorul a tras mai multe focuri de armă în civilii care se aflau în zonă pentru a profita de ultima seară în care puteau ieși pe străzi înainte de instituirea carantinei la nivel național.

În urma atacului, doi bărbați și o femeie au fost uciși și alte 14 persoane au fost rănite.

Poliţia a împuşcat şi ucis un atacator.

Printre locațiile atacate au fost două restaurante, sinagoga, și Centrul Comunității Evreiești din capitala Austriei.

Presa locală scrie că un atacator s-a aruncat în aer folosind o centură cu explozibil, dar autoritățile nu au confirmat această informație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...