Atacurile de la Viena, revendicate de ISIS

Organizația teroristă Stat Islamic a revendicat atacurile care au avut loc ieri noapte la Viena și în care cel puțin 4 persoane au murit iar alte 15 au fost rănite, unele fiind în stare gravă, fără însă ca această organizație să aducă dovezi care să îi susțină afirmațiile.

În momentul atacului de ieri străzile, dar și barurile sau restaurantele din zonă erau foarte aglomerate. Primele focuri au fost trase în Seitenstettengasse, o stradă aglomerată din centru, unde se află și sinagoga, dar și Opera de Stat din Viena. Spectatorii Operei au părăsit sub escortă spectacolul, ultimul înainte de lockdownul impus de pandemie.

Au fost vizate „șase locuri diferite”, a spus poliția, toate în imediata apropiere a Seitenstettengasse: Morzinplatz, Salzgries, piața cărnii, piața fermierilor și Graben.
Sunt implicați mai mulți autori ale căror motive nu sunt cunoscute încă, a precizat guvernul austriac. Între timp, unul dintre atacatori a fost împușcat de către poliție.

Ministrul de interne, Karl Nehammer, a ținut să sublinieze: „Cine atacă un austriac, îi atacă pe toți! Poliția s-a asigurat ca atacatorul să fie rapid identificat. A existat o foarte scurtă perioadă de haos, după care toate zonele publice au fost ținute sub control. Am început investigațiile. Ne vom concentra ca locuitorii Vienei să se simtă din nou în siguranță.”

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a decis trimiterea armatei la fața locului, pentru a oferi sprijin forțelor de poliție.

„Pentru ca poliția să se poată concentra în totalitate pe lupta contra terorismului, Guvernul federal a decis ca forțele armate să preia sarcina protejării obiectivelor, care până acum era asigurată de poliție la Viena, cu efect imediat”, a informat cancelarul într-un mesaj pe Twitter.

În urma atacurilor de la Viena, Marea Britanie a decis să ridice la categoria „grav” nivelul de alertă pentru amenințare teroristă.

Ministrul de interne britanic, Priti Patel a declarat însă că decizia reprezintă doar o măsură de precauție și nu se bazează pe o amenințare specifică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole