Atenție! Alergiile sunt asociate cu un risc crescut de tulburări cardiovasculare

Alergiile, indiferent de originea lor, pot reprezenta un factor de risc major de boli cardiovasculare.

American College of Cardiology s-a reunit, recent, în cadrul congresului din Coreea de Sud pentru a discuta despre prevenția și îngrjirea bolilor cardiovasculare. Cu această ocazie, participații și-au prezentat ultimele observații care nu au fost încă publicate, printre care și potențialele legături între alergii – alimentare, respiratorii, cutanate – și riscul crescut de hipertensiune și boli cardiovasculare.

Pentru pacienții cu probleme alergice, examenele legate de presiunea sanguină și boli coronariene trebuie realizate de medici pentru a se asigura ca tratamentele să fie administrate precoce persoanelor suferinde de hipertensiune sau boli coronariene, precizează Yang Guo, cercetător de la Universitatea din Hong Kong și principalul autor al studiului.

Studiul se bazează pe datele oferite de National Health Interview Survey din 2012. În total, 34.417 adulți au fost monitorizați, din care 10.045 care prezintă cel puțin o tulburare alergică. Potrivit rezultatelor, un istoric de alergie este asociat cu un risc mărit de hipertensiune și de boli coronariene. Analizele mai amănunțite permit identificarea profilurilor cele mai expuse.

Persoanele care au antecedente de tulburări alergice între 18 și 57 de ani sunt vizate de un risc major de hipertesiune, în timp ce persoanele cu vârste între 39 și 57 de ani, de sex masculin și afro-americani, sunt mai expuse riscului de probleme cardiace.

Astmul, prezent în mod frecvent la persoanele cu alergii respiratorii, reprezintă un factor de risc de hipertensiune și boli coronariene.

Totuși, aceste observații trebuie verificate în studii de amploare. Acum este vorba de observații directe și cercetătorii speră să stabilească mecanismul prin care persoanele alergice sunt mai vulnerabile din punct de vedere al afecțiunilor cardiovasculare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...