Au ajuns la paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului: Oamenii care au făcut cel mai lung pelerinaj pedestru fără hrană din istorie

Pelerinii plecați din Iași în data de 7 mai cu intenția de a ajunge la București fără să consume alimente ci doar apă au reușit pe 31 mai să se închine la paraclisul din fața Catedralei Mânturirii Neamului, potrivit Ziarul de Iași.

La Paraclisul de lângă Catedrala Mântuirii au fost așteptați de mai mulți preoți care le-au dat Sfânta Împărtășanie și i-au binecuvântat. „Îmi doresc din tot sufletul ca visul lui Cezar Elisei să prindă viață cât mai curând. Am binecuvântat și am fost alături de demersul lui Cezar Elisei încă de la început pentru că am crezut și cred în puterea tinereții, cu atât mai mult cu cât tinerețea este înflăcărată de o idee, de un crez precis și nobil și anume acela de a ridica o clinică de post doar cu apă”, a spus pr. Iustin Petre, starețul Mănăstirii Sfântul Ioan Casian din Constanța.

Bucuria de a nu fi deranjați de aproape nici un corespondent mass media

„Au fost 25 de zile lungi, dar deosebit de frumoase. Au fost zile de post, pocăință, rugăciune, strâns din dinți, durere, abținere, exaltare și bucurie imensă”, a scris Cezar Elisei, adăugând că „Postul acesta a fost cel mai ușor pe care l-am ținut vreodată. A fost un post nu scurt, dar deosebit de intim, curat, simplu, ceva ce poți face din inimă pentru Dumnezeu. Din acest motiv l-am simțit ca și cum nu a fost. Ca și cum mâncasem dimineață și acum nu mai aveam nevoie de alimente. Acest post de 25 de zile de fapt nu l-am ținut noi, cei care am participat la pelerinaj, ci l-a ținut cred însuși Domnul pentru noi. Nu am avut foame și nu am suferit din nici un fel din această pricină (…)”.

Cezar Elisei a mai subliniat că „am avut bucuria de a nu fi deranjați de aproape nici un corespondent mass media, motiv pentru care am avut timp să cerem ajutorul lui Dumnezeu de a distribui informațiile pe care le aducem. Am primit din nou cu bucurie înțelegerea că acest demers trebuia realizat mai mult în liniște decât în lumina camerelor. Astfel am ajuns în liniște ieri la Catedrala Mântuirii Neamului unde am depus jertfa noastră la icoana Maicii Domnului și a Domnului Iisus Hristos și astfel s-a împlinit cel mai lung pelerinaj pedestru fără hrană din istorie: 25 de zile, 1.311.000 pași, 1.017 km.

Dumnezeu să ne ajute pe toți să mergem doar pe calea adevărului și să facem voia Tatălui. Postul și rugăciunea să ne fie unelte prin care discernem ceea ce este bun și prin care ne curățim de ce este rău”.

Asociația Postului Terapeutic, entitate care are ca scop promovarea postului doar cu apă în România, va face demersuri pe mai departe pentru a promova beneficiile abținerii pe termen limitat de la hrană și pentru a ridica un centru de postire în țara noastră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Șefa sindicatului ASF, Mihaela Constantinescu, marioneta lui Nicu Marcu

Șeful Autorității de Supraveghere Financiară, Nicu Marcu, a început o prigoană împotriva celor care denunță în presă abuzurile din instituție. Și are un aliat...
Eugen Teodorovici (INQUAM Photos Octav Ganea)

Un banner mai eficient decât diplomația română

Incidentul petrecut la meciul de fotbal dintre echipa naţională a României și o echipă a unei provincii din Republica Serbia (câștigat de noi cu...