Au început lucrările de refacere a plajelor de la Marea Neagră

Ministrul Mediului, Barna Tanczos, a anunţat, vineri, la Tulcea, că au reînceput activităţile de nisipare pe litoralul Mării Negre, după ce lucrările au fost întrerupte în urmă cu două săptămâni.

El a amintit că sistarea lucrărilor pe o suprafaţă restrânsă a fost cauzată de o interdicţie impusă de Direcţia Naţională Anticorupţie, în urma descoperirii unor monede.

„Astăzi au fost reîncepute activităţile de nisipare pe plaja Mării Negre. (…) Salut profesionalismul şi promptitudinea cu care organele de cercetare penală au abordat această problemă extrem de complexă şi salut decizia dânşilor de a permite continuarea activităţii. Continuă cercetarea penală in rem începută în urma descoperirii unor monede”, a mai precizat ministrul Mediului.

Barna Tanczos a subliniat importanţa activităţilor desfăşurate pe litoralul constănţean.

„Nisiparea şi activităţile de refacere a plajelor sunt acţiuni extrem de importante din punct de vedere economic şi turistic pentru România şi-mi doresc ca aceste investiţii să fie practic un nou început pentru turismul de pe litoralul românesc, un nou început care să însemne condiţii europene, de secol XXI şi o nouă filosofie în ceea ce priveşte exploatarea acestei resurse turistice incredibil de valoroase pentru România”, a menţionat ministrul Mediului.

Potrivit sursei citate, societatea care efectuează lucrări de refacere a plajelor de pe litoralul constănţean şi-a mutat frontul de lucru în perioada cercetărilor DNA.

Ministrul Mediului s-a întâlnit vineri dimineaţa cu primarul municipiului Tulcea, Ştefan Ilie, pentru a discuta proiectele de mediu importante pentru oraş, iar ulterior a participat la o şedinţă cu şefii serviciilor cu atribuţii de protecţia mediului din judeţ.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Cristina Todoran și Ludovic Orban. Fotografie realizată în Photosop

Prima reacție a lui Orban după scandalul scrisorii pierdute a amantei...

Ludovic Orban și-a făcut prima apariție publică după ce PUTEREA.RO a publicat scrisoarea pierdută a fostei sale amante. Orban se plimba galant și zâmbăreț...