Au nevoie de semnătură electronică cetățenii care se vor înscrie la vaccinul anti-COVID? Anunțul STS

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a anunțat, marți, faptul că românii care vor intra în etapa a treia de vaccinare anti-COVID, mai exact cetățenii care nu se află în grupele de risc, vor putea să se înscrie pe platforma electronică de programare fără a fi condiționați de deținerea unei semnături electronice.

Înscrierea pe platforma informatică prin aplicarea certificatului digital calificat este obligatorie doar pentru beneficiarii vaccinării din etapele 1 și 2, care constituie persoane juridice și sunt programați centralizat de către responsabilii desemnați de la nivelul fiecărei instituții eligibile, a transmis STS într-un comunicat, marți seara.

Conform sursei citate, aplicarea semnăturii electronice certifică faptul că documentele încărcate în sistem aparțin unei instituții publice sau private, care face parte din categoria populațională care poate beneficia de vaccinare.

Momentan, programările și vaccinarea efectivă se pot face doar pentru etapa I (persoanele care lucrează în domeniul sanitar și social- sistem public și privat).

În acest moment, programările nu se pot face pentru persoanele din etapa a III-a, adică populația generală.

Totuși, cetățenii își pot crea un cont în platformă, însă opțiunea de programare efectivă va fi activă ulterior, după parcurgerea primelor două etape de vaccinare.

Pentru populația generală atât înscrierea în platformă, cât și vaccinarea propriu-zisă sunt gratuite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...