Au prăjit cârnați pe magma vulcanului: Erupţia care i-a încântat pe turişti (VIDEO)

O erupţie spectaculoasă a unui vulcan din peninsula rusă Kamceatka i-a încântat pe turiştii din această regiune din Extremul Orient rus. Ei au vrut să vadă așa ceva cu orice risc!

Potrivit presei, turiștii parcă erau hotărâţi să-şi rişte viaţa pentru a-şi face selfie-uri, până la punctul în care serviciile de urgenţă au fost nevoite să reacţioneze, după cum relatează AFP.

Nu este vorba despre un vulcan obișnuit, ci despre Kliucevskaia – cel mai înalt vulcan din Eurasia şi unul dintre cei mai mari vulcani activi din lume. Cu o altitudine de 4.750 de metri, vulcanul a erupt la sfârşitul lunii februarie, aruncând lavă şi bombe vulcanice.

Există posibilitatea unei intensificări

Fascinaţi de această erupție, mulţi turişti s-au aventurat să-şi facă poze pe marginea craterului, în pofida pericolului scurgerilor de lavă, iar unii dintre ei chiar au prăjit cârnaţi pe magma fierbinte!

Luni, intensitatea erupţiei a scăzut „în mod semnificativ însă continuă să fie urmărită îndeaproape datorită posibilităţii unei intensificări ulterioare”, potrivit echipei de reacţie la erupţiile vulcanice din Kamceatka (KVERT).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...