Au vrut să intre în Gemania, dar au fost întorși din drum

Berlinul a închis granițele cu Cehia, Slovacia și regiunea austriacă Tirol și imediat au izbucnit tensiuni între Germania și Comisia Europeană.

Guvernul german a luat această decizie din cauza numărului foarte marte de îmbolnăviri cu COVID-19 din aceste zone.

În plus, focarul din Austria este provocat de tulpina sud africană a noului coronavirus. Închiderea granițelor afectează aproximativ 45.000 de persoane din cele trei țări, care lucrează în Germania, potrivit digi24.ro.

Iată declarații ale oficialilor germani cu privire la ceea ce s-a întâmplat:

Markus Soeder, premierul Bavariei: „Nu putem permite ca toate aceste măsuri dure, aceste măsuri stricte, aceste restricții pe care le luăm în țara noastră și comportamentul exemplar al oamenilor să fie inutile pe termen lung.

Karl Bluemel, șeful Poliției din Bavaria: „Începând cu miezul nopții, poliția federală a verificat 770 de persoane la frontiera bavareză. Dintre aceste 770 de persoane, 288 nu au fost lăsate să intre în țară. În acest timp, peste 1.000 de persoane au fost verificate la granița cu Tirolul și acolo, 247 de persoane au fost împiedicate să intre în țară”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...