AUR depune o sesizare împotriva deputatului PSD Adrian Solomon

Publicat: 03 mai 2023, 14:55, de Mariana Olteanu, în POLITICĂ , ? cititori
AUR depune o sesizare împotriva deputatului PSD Adrian Solomon
Sursă foto: europapress.ro

După scandalul cu înjurături și jigniri între PSD și AUR, din Parlament, AUR depune o sesizare împotriva deputatului PSD Adrian Solomon, preşedintele Comisiei pentru muncă, pe care l-a acuzat de „agresiuni verbale, înjurături, jigniri”.

„Este inadmisibil să vedem huliganismul celor de la PSD, coborât chiar aici în aula Parlamentului României (…). Iată cum astăzi un deputat, preşedinte al Comisie de muncă, deranjat de faptul că am sesizat încălcarea procedurilor prevăzute în regulamentul Camerei Deputaţilor, a trecut la agresiuni verbale, la înjurături, la jigniri, iar acest lucru a fost trecut neobservat de board-ul Camerei Deputaţilor, preşedintele de şedinţă nedorind să ne dea cuvântul să sesizăm acest aspect.

Nu este normal, respingem categoric astfel de conduite, lupta politică nu trebuie redusă la trădarea intereselor naţionale şi la agresarea verbală sau fizică a oponenţilor politici, ci ea trebuie să se desfăşoare în comisiile parlamentare şi în plenul Parlamentului României. Pentru asta, AUR va depune sesizarea împotriva deputatului agresor Adrian Solomon (…). Nu avem nevoie de extremişti în Parlamentul Ronmâniei”, a afirmat Dămureanu, la o conferinţă de presă.

De cealaltă parte, deputatul AUR Dan Tănasă susține că i-a luat apărarea colegului său, în disputa verbală cu Adrian Solomon, însă a susţinut că nu a existat nicio altercaţie fizică.

„Contrar celor afirmate în mass-media, nu a existat nicio altercaţie fizică, nu a existat nicio încăierare şi nicio agresiune. Eu am ales să iau apărarea colegului meu, domnul deputat Ringo Dămureanu, care a fost insultat în repetate rânduri, de către preşedintele Comisiei de muncă.

Din păcate, nu este pentru prima dată când huliganul Adrian Solomon, preşedintele Comisiei de muncă, înţelege să utilizeze insulte şi jigniri la adresa noastră, a colegilor de la AUR. Şi da, am ales să reacţionez, pentru că de această dată grobianismul lui Adrian Solomon nu a cunoscut nicio limită şi a folosit apelative şi injurii absolut inacceptabile la adresa noastră şi a colegului meu Ringo Dămureanu”, a mai afirmat Tănasă.

Reamintim că, în cursul zilei de astăzi, deputatul AUR, Dan Tănasă s-a luat la îmbrânceli cu deputatul PSD, Adrian Solomon.

Scandalul dintre cei doi deputați a pornit de la taxa de solidaritate. Nu a durat mult, iar spiritele s-au încins. Cei doi s-au certat, și-au aruncat cuvinte grele, iar deputatul Dan Tănasă l-a îmbrâncit pe Solomon în banca lui din Parlament.