Austria: Trei săptămâni de carantină, apoi testare în masă

Austria lansează un nou model de lockdown. Întreaga țară va intra în carantină începând cu data de 17 noiembrie, pentru trei săptămâni, iar apoi se va face testarea în masă a întregii populații.

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a anunțat, duminică, intrarea în carantină și apoi testarea în masă, model inspirat de la Slovacia. „Am decis ca și aici, în Austria (…), să urmăm aceeaşi cale”.

Kurz recunoaște că acest proiect va fi  „o provocare logistică” și spune că Guvernul va oferi în această săptămână mai multe detalii cu privire la acest proiect.

Slovacia a fost prima țară din Europa care a realizat testarea în masă a populației. Într-o săptămână au fost testați rapid 3,6 milioane din cei 5,5 milioane de locuitori cu vârste între 10 şi 65 de ani.

Ca urmare a acțiunii, zeci de mii de persoane asimptomatice au fost identificați și izolați, motiv pentru care autoritățile au decis relaxarea carantinei.

Austria are 8,9 milioane de locuitori, ceea ce presupune un efort mai mare de testare în masă.

Mai multe articole...

Cele mai noi articole

Iranul a lansat un atac cu drone asupra Israelului

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a anunțat, sâmbătă seara, că Iranul a lansat un atac cu drone împotriva țării sale. Potrivit declarațiilor israeliene, Iranul...

Vin luni grele pentru companiile din România! Falimentul bate puternic la...

Perspectivele economice destul de tulburi la nivel european, confirmate deja în Marea Britanie și Germania, au ridicat nivelul de alertă și în economia românească....