Austria: Trei săptămâni de carantină, apoi testare în masă

Austria lansează un nou model de lockdown. Întreaga țară va intra în carantină începând cu data de 17 noiembrie, pentru trei săptămâni, iar apoi se va face testarea în masă a întregii populații.

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a anunțat, duminică, intrarea în carantină și apoi testarea în masă, model inspirat de la Slovacia. „Am decis ca și aici, în Austria (…), să urmăm aceeaşi cale”.

Kurz recunoaște că acest proiect va fi  „o provocare logistică” și spune că Guvernul va oferi în această săptămână mai multe detalii cu privire la acest proiect.

Slovacia a fost prima țară din Europa care a realizat testarea în masă a populației. Într-o săptămână au fost testați rapid 3,6 milioane din cei 5,5 milioane de locuitori cu vârste între 10 şi 65 de ani.

Ca urmare a acțiunii, zeci de mii de persoane asimptomatice au fost identificați și izolați, motiv pentru care autoritățile au decis relaxarea carantinei.

Austria are 8,9 milioane de locuitori, ceea ce presupune un efort mai mare de testare în masă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Tânăr de 33 de ani, dispărut subit de patru zile din...

Familia tânărului a apelat la Poliție, dar până acum pe site-ul IGPR numele acestuia nu figurează la persoane dispărute. Cotidianul Puterea a fost contactat astãzi...

SIE caută colegi noi! Campanie de recrutare a celui mai secret...

Serviciul de Informații Externe (SIE) este unul cu o muncă foarte interesantă, dar și ascunsă ochilor publicului larg. Foarte rar și-a căutat angajați prin...