Austria va deschide școlile peste o săptămână

Austria va relaxa restricțiile de circulație începând cu luni, 8 februarie 2021. Se redeschid școlile, muzeele, magazinele și saloanele de înfrumusețare.

Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, a anunțat că va relaxa restricțiile impuse încă din luna decembrie, atunci când a fost instituită cea de-a treia stare de urgență.

„Suntem departe de acel scenariu ideal, în care ar trebui să existe, în medie, doar 50 de cazuri noi de îmbolnăviri în ultimele șapte zile”, a explicat cancelarul austriac într-o conferință de presă.

Politicianul a mai transmis că, deși carantinarea este o soluție ideală pentru a combate răspândirea virusului SARS-CoV-2, a fost nevoit să ia în considerare efectele sociale și emoționale la nivelul populației, în urma stării de urgență.

Magazinele, muzeele și grădinile zoologice ar putea fi deschise cu condiția ca vizitatorii să poarte măști de protecție de calitate.

Elevii vor trebui să fie testați o dată la două zile, în timp ce copiii din clasele mai mari vor lua parte la cursuri prin rotație.

Saloanele de înfrumusețare se vor putea deschide, însă clienții vor fi obligați să prezinte dovada unui test COVID-19 negativ.

Persoanele care se află în diferite gospodării se pot întâlni, însă cancelarul austriac recomandă limitarea contactelor sociale la minimum.

În primele două săptămâni, situația se va analiza din nou pentru a observa dacă este în regulă să înceapă evenimentele culturale și să se deschidă localurile publice (restaurante, cafenele etc.).

Dacă numărul cazurilor de îmbolnăviri va crește, guvernul austriac va reintroduce starea de urgență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...