Austriecii de la Supernova au cumpărat șase magazine cora din România

Grupul Louis Delhaize, prezent ăn România prin intermediul hipermarketurilor cora, anunță că a ajuns la un acord pentru a-și vinde portofoliul imobiliar din România, menținând în întregime operațiunile comerciale ale hipermarketurilor cora din țară.

Tranzacția de tip sale & lease back (vânzare & închiriere) cu Grupul Supernova, una dintre companiile de real-estate de top din Austria, prevede achiziționarea dreptului de proprietate asupra „pereților” centrelor comerciale în cadrul cărora operează hipermaketurile cora în sistem de chiriaș-ancoră. Schimbarea vizează modificarea controlului în societățile care dețin centrele comerciale având drept chiriaș-ancoră hipermarketurile cora din: București – cora Alexandriei, cora Lujerului și cora Pantelimon –, Bacău – cora Bacău –, Constanța – cora Brătianu și Drobeta – cora Drobeta Turnu Severin, precum și galeriile comerciale  (cu excepția celei de la cora Pantelimon, aflată deja în proprietatea unui terț), informează un comunicat al celor două companii.

Cele șase hipermarketuri cora asociate tranzacției vor continua să funcționeze ca și chiriaș și să ofere consumatorilor români o gamă largă de produse și servicii, atât offline, cât și online.

Per total, portofoliul de food retail operat de România Hypermarche, subsidiara Louis Delhaize, rămâne neschimbat, operând sub forma celor zece hipermarketuri cora în București și  în alte orașe din țară.

Valoarea tranzacției este confidențială

„Această operațiune de tip sale & lease back deschide un nou capitol în businessul de retail  al cora, deoarece ne oferă oportunitatea de a ne concentra pe dezvoltarea amprentei noastre comerciale. Am luat această decizie după ce am evaluat atent activele imobiliare din România ale grupului și o vedem ca pe un avantaj important pentru dezvoltarea locală viitoare. Salutăm acordul cu Supernova și suntem încrezători că este  partenerul potrivit pentru cora. Vom continua să operăm hipermarketurile noastre în aceleași locații, ca și chiriași-ancoră”, a declarat Thierry Destailleur, CEO cora România.

Grupul Supernova intenționează să mențină centrele în portofoliul său și se angajează să investească cel puțin 40 de milioane de euro pentru renovarea tuturor centrelor comerciale și să execute extinderi majore în unele dintre ele, în 3-5 ani. Acordul cu Louis Delhaize Group este a doua tranzacție a Supernova în România. Compania austriacă a preluat în octombrie 2021 Jupiter Shopping City din Pitești.

„Sunt încântat că dezvoltarea solidă a grupului nostru continuă și că acum putem obține o prezență semnificativă pe piață în România. cora este un partener important, cu proiecte grozave, în locații foarte atractive. Suntem încrezători că, în viitorul apropiat, putem îmbunătăți toate centrele împreună și le putem face și mai atractive”, a declarat Frank Philipp Albert, proprietarul Supernova Group.

cora România, parte a grupului Louis Delhaize, este unul dintre cele mai dinamice branduri de retail de pe piața locală. Prezent în România din 2003, brandul operează în prezent zece hipermarketuri în București și în alte orașe mari, magazinele de proximitate cora Urban și platforma de e-commerce cora.ro cu peste 40.000 de produse. În 2013, odată cu lansarea serviciului de livrare la domiciliu, cora a devenit primul mare lanț de retail din România care a oferit o opțiune de livrare Drive. Din 2020, serviciul cora Express și-a extins soluția de cumpărături online, facilitând comenzile pe platforme precum Glovo, Foodpanda și Tazz.

Grupul  austriac Supernova este o companie internațională axată pe dezvoltarea și gestionarea imobiliarelor comerciale în Austria, Slovenia, Croația și România. Pe lângă aceste piețe cheie, Grupul Supernova este activ și în Germania, Slovacia și Serbia. Portofoliul actual al Grupului cuprinde 77 de proprietăți cu o valoare brută totală de 1,7 miliarde de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...