Autoritățile atrag atenția: Tot mai mulți copii se îmbolnăvesc de COVID-19

Ministerul Sănătății avertizează că numărul copiilor bolnavi de coronavirus crește. Autoritățile intenționează să crească numărul paturilor ATI la 1.600, în condițiile în care în prezent sunt 1.300, iar 1.056 sunt deja ocupate.

De asemenea, instituția anunță schimbări și în privința protocolului de tratament al pacienților care stau acasă și au forme ușoare ale bolii. Ei trebuie monitorizați cu atenție de medicii de familie, care vor decide tratamentul lor și îi vor direcționa către un spital în cazul în care starea lor se agravează.

Până acum, doar pacienții cu forme ușoare internați în spital primeau antivirale, nu și cei care stau acasă.

Scopul acestei măsuri este de a evita o creștere și mai mare a numărului de cazuri grave de coronavirus, în condițiile în care, chiar dacă numărul de paturi ATI poate fi mărit, nu există suficient personal medical pentru ele.

Autoritățile fac un nou apel la populație să respecte măsurile sanitare și avertizează că s-a schimbat tipologiei pacienților.

Dacă la debutul pandemiei cei mai mulți pacienți erau vârstnici, în ultima perioada s-a constatat că sunt tot mai mulți copii și adolescenți care se infectează.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...