Autoritățile britanice avertizează populația să nu se întâlnească de sărbători: Paştele poate fi noul Crăciun

Autoritățile britanice iau în calcul înrăspirea restricțiilor în perioada sărbătorilor de iarnă, în contextul pandemiei de coronavirus. Oficialii Marii Britanii recomandă populației să evite întâlnirile în această perioadă și să le amâne în primăvară. „Paștele poate fi noul Crăciun”, transmit ei.

Politicienii şi specialiştii în sănătate urmează să discute posibilitatea înăspririi restricţiilor din perioada Crăciunului.

Astfel,  numărul de zile în care familiile se pot întâlni ar putea fi redus de la cinci la trei, iar numărul maxim de gospodării ce pot interacţiona ar putea fi redus de la trei la două, notează Reuters.

„Paştele poate fi noul Crăciun”, a declarat secretarul de stat Robert Jenrick.

„Cadrul legal va continua, dar rata infecţiei ar putea creşte în multe părţi ale ţării, date fiind exemple internaţionale precum Ziua Recunoştinţei, îi revine datoria fiecărei familii din întreaga ţară, în această dimineaţă şi în zilele următoare pentru a purta acea conversaţie în jurul mesei de la mic dejun şi a întreba: este decizia corectă pentru familia noastră?”, a continuat acesta. 

Oficialul a mai spus că „SARS-CoV-2este un virus care prosperă prin interacţiunea socială, astfel încât adunarea mai multor persoane, chiar şi în această scurtă perioadă de timp, nu este lipsită de pericole. Va avea consecinţe în ceea ce priveşte creşterea ratei”

El a mai declarat că unii oameni pot considera Paștele drept „noul Crăciun”, astfel că reuniunile de familie ar trebui să fie amânate până la primăvară, atunci când există posibilitatea de a celebra cum se cuvine sărbătorile în familie, în siguranță. 

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole