Autoritățile sanitare americane: Testele antigenice sunt mai puțin sensibile în cazul variantei Omicron

Agenția americană a medicamentelor avertizează că, în prezența variantei Omicron, testele rapide indică frecvent un rezultat negativ pentru infecție.

Testele antigenice de depistare pentru Covid-19, care au avantajul de a oferi rezultatul în câteva minute, sunt mai puțin sensibile la această variantă comparativ cu variantele precedente, au avertizat, recent, autoritățile sanitare americane.

Concret, înseamnă că aceste teste sunt susceptibile de a indica un rezultat negativ chiar în prezența infecției – faimoasele false negative – în cazul unei persoane care este contaminată cu varianta Omicron. ”Datele preliminare sugerează că testele antigenitce detectează bine varianta Omicron, dar cu o sensibilitate redusă”, a declarat Agenția americană a medicamentelor (FDA), citată de AFP și 20 Minutes.

De asemenea, FDA a transmis că, în continuare, este autorizată folosirea lor, cu respectarea indicațiilor din prospect.

”Dacă o persoană are un rezultat negativ la un test antigenic, dar ea este susceptibilă de a avea Covid-19, de exemplu prezintă simptome sau o mare probabilitate de infecție din cauza expunerii, va trebui să facă un test molecular (sau PCR)”, subliniază FDA.

Promovate de experți

Testele antigenice detectează antigenele prezente la suprafața virusului, în timp ce testele PCR evidențiază materialul genetic al virusului. Scăderea sensibilității testelor antigenice este determinată de numeroasele mutații ale variantei Omicron. Totuși, testele antigenice, numite teste rapide, sunt promovate de experți, deoarece ele pot fi realizate periodic de oricine, au un preț acceptabil și ajută la ținerea sub control a pandemiei.

În SUA, aceste kituri de teste la domiciliu sunt foarte folosite. Președintele Joe Biden a anunțat, săptămâna trecută, achiziționarea a 500 de milioane de teste rapide, care pot fi comandate de americani printr-un site special, începând din ianuarie anul viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...