Analizele arată și că una dintre cele mai populare gustări este periculoasă pentru sănătate. Un hotdog are 27 de E-uri.
Reprezentanţii InfoCons precizează că, din punctul de vedere al aditivilor alimentari, pate-ul de porc are în compoziţie între 1 şi 6 E-uri. Cei mai des utilizați aditivi sunt: nitritul de sodiu, carmina și caragenanul.
Aditivi alimentari regăsiți frecvent în pate-ul de porc:
Un alt aliment pe care îl mănâncă milioane de români poate fi un adevărat pericol pentru sănătate. La o primă vedere, hot-dog-ul, căci despre el este vorba, pare a fi o mâncare sănătoasă, conţinând doar 4 ingrediente principale: pâine, crenvurşti, ketchup şi muştar. În realitate, conține însă 27 de aditivi alimentari.
Un hot-dog conține 27 de aditivi alimentari:
Ba mai mult, cu un singur hot-dog depășim cantitatea de sare recomandată pe zi cu până la 200%, pentru că acesta conține aproximativ 15g sare. Și cantitatea de zaharuri este îngrijorătoare. Un hot-dog conține peste 32 g de zaharuri, cea mai mare parte provenind din muștar și ketchup.
Supa la plic poate conţine până la 10 E-uri şi cu 156% mai multă sare decât doza zilnică recomandată de Organizația Mondială a Sănătății.
Românii au devenit, cu timpul, mari consumatori de fast-food. Ei cheltuie aproximativ 2 miliarde de lei pe acest gen de mâncare.