Avionul dispărut de pe radar a fost găsit în Siberia. Toți pasagerii sunt vii

Salvatorii au găsit 18 persoane în viaţă, la bordul avionului de tip Antonov 28 (An-28) care a ”dispărut”, timp de mai multe ore, de pe radar, în Siberia, şi care a fost localizat în Siberia, unde a aterizat de urgenţă, a anunţat vineri Agenţia rusă a aviaţiei Rosaviaţia, relatează AFP.

Cei 15 pasageri şi trei membri ai echipajului au fost găsiţi. Toate persoanele care se aflau la bord erau în viaţă”, a anunţat într-un comunicat Rosaviaţia. Supravieţuitorii erau în curs de transportare către oraşul Tomsk, precizează agenţia. Avionul, exploatat de către compamia ”Aviaţia uşoară siberiană” (SILA) asigura o legătură între orăşelul Kedrovîi şi Tomsk, scrie News.ro. Aeronava ”a încetat să comunce” spre ora locală 17.00 (13.00, ora României), au anunţat autorităţile regionale într-un comunicat.

Două elicoptere de tip Mi-8 au fost trimise în căutarea avionului dispărut

Mai multe elicoptere de tip Mi-8 au fost trimise imediat în căutarea acestui avion de tip An-28 în sudul regiunii Tomsk. Avionul a fost găsit la aproximativ două ore după declanşarea semnalului SOS. Două elicoptere de tip Mi-8 au fost trimise în căutarea avionului dispărut. Potrivit serviciilor de salvare, citate de agenţia de presă Interfax, semnalul de salvare a fost emis către ora locală 17.00 (16.00, ora României).

Rusia şi-a îmbunătăţit securitatea aeriană din anii 2000 încoace, pe măsură ce principalele companii din ţară au abandionat aeronave sovietice şi le-au înlocuit cu avioane mai moderne. Probleme de mentenanţă şi de respectare a regulilor de securitate ridică, însă, în continuare probleme, mai ales în zone izolate ale ţării, unde avioane şi elicoptere asigură legături. Un avion de linie de fabricaţie sovietică, de tip An-26, s-a prăbuşit săptămâna trecută în Peninsula izolată Kamceatka, iar toate cele 28 de persoane care se aflau la bord au murit.

O anchetă cu privire la această prăbuşire se află în curs.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

EXCLUSIV. Cutremur în masoneria română: Radu Bălănescu exclus definitiv din Marea...

Scandalurile din ultima perioadă au escaladat atât de mult încât Marea Lojă Națională din România a devenit un circ ambulant unde rolul dresorului este...