Aviz pozitiv pentru legea desființării SIIJ. Scandal pe amendamente: cele PSD admise, cele USR – respinse

Parlamentarii din Comisia juridică a Camerei Deputaţilor au avizat vineri proiectul de lege privind desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, cu o majoritate de 18 voturi „pentru” față de 7 voturi „împotrivă”.

Discuțiile aprinse au vizat dezbaterile, în cadrul cărora mai multe amendamente PSD au fost adoptate în vreme ce solicitările reprezentanților USR au fost respinse.

Un amendament social – democrat admis introduce sub incidenţa legii şi judecătorii de la Curtea Constituţională şi magistraţii asistenţi.

Ne-am întors în epoca Dragnea cu justiţia! Judecătorii CCR nu mai pot fi anchetaţi de DNA, dacă sunt suspectaţi de fapte de corupţie. Această nouă formă de imunitate pentru judecătorii CCR a fost introdusă astăzi în legea Predoiu de reînfiinţare a Secţiei Speciale (SIIJ) de către majoritatea PSD-PNL-UDMR, la propunerea doamnei Steluta Cataniciu”, a declarat deputatul USR, Silviu Dehelean.

Conform acestuia, se asimilează corpul judecătorilor CCR cu cel al magistraţilor, „ceea ce este absurd şi neconstituţional, dar nu-mi fac griji că legea ar putea pica la CCR”.

Judecătorii CCR nu sunt magistraţi, ei fiind numiţi de politicieni în aceste poziţii.

Se ştirbesc din nou atribuţiile DNA, aşa cum face de fapt întreaga lege Predoiu şi se împlineşte astfel dorinţa lui Liviu Dragnea. Practic DNA a devenit o formă fără fond. Se acordă o nouă superimunitate judecătorilor CCR după cea stabilită în legislatura trecută. Judecătorii Curţii Constituţionale nu pot fi urmăriţi penal, reţinuţi, arestaţi preventiv şi nici trimişi în judecată decât cu votul a două treimi dintre ei (6 din 9 judecători)”, consideră Dehelean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...