Avocat, despre cine este responsabil pentru moartea femeii mușcate de câini și cine poate cere despăgubiri

Au trecut trei zile de la tragedia de lângă Lacul Morii din Capitală, unde o femeie și-a pierdut viața, după ce a fost mușcată de câini fără stăpân, iar autoritățile par să nu facă niciun demers pentru ca astfel de incidente să nu mai întâmple.

Avocatul Daniel Velicu a explicat, pentru “România liberă”, cui îi revine responsabilitatea pentru tragedia petrecută.

Deși, victima a mai trecut recent printr-un caz asemănător, mediatizat, se pare că instituțiile publice – Primăria Municipiului București sau / și Primăria localității Chiajna – județul Ilfov, nu au intervenit.

Atunci a ajuns la spital cu răni grave, din cauza unor câini fără stăpân, a arătat avocatul.

Juridic vorbind, «câine fără stăpân» înseamnă câine crescut, adăpostit, ținut pe domeniul public, în locuri publice sau în spațiile adiacente acestora, în afara proprietății stăpânului sau deținătorului acestuia, necontrolat, nesupravegheat, liber, abandonat, inclusiv cei identificați prin microcipare sau alt mijloc alternativ de identificare, stabilit de către Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.

Legea câinilor fără stăpân responsabilizează toate primăriile din țară

Conform legii, câinii fără stăpân vor fi cazați în adăposturile serviciilor pentru gestionarea câinilor fără stăpân, astfel Consiliile Locale / Primăriile trebuie să coordoneze activitatea de strângere a câinilor de pe străzi.

Citește mai departe pe România Liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...