Avocat, despre cine este responsabil pentru moartea femeii mușcate de câini și cine poate cere despăgubiri

Au trecut trei zile de la tragedia de lângă Lacul Morii din Capitală, unde o femeie și-a pierdut viața, după ce a fost mușcată de câini fără stăpân, iar autoritățile par să nu facă niciun demers pentru ca astfel de incidente să nu mai întâmple.

Avocatul Daniel Velicu a explicat, pentru “România liberă”, cui îi revine responsabilitatea pentru tragedia petrecută.

Deși, victima a mai trecut recent printr-un caz asemănător, mediatizat, se pare că instituțiile publice – Primăria Municipiului București sau / și Primăria localității Chiajna – județul Ilfov, nu au intervenit.

Atunci a ajuns la spital cu răni grave, din cauza unor câini fără stăpân, a arătat avocatul.

Juridic vorbind, «câine fără stăpân» înseamnă câine crescut, adăpostit, ținut pe domeniul public, în locuri publice sau în spațiile adiacente acestora, în afara proprietății stăpânului sau deținătorului acestuia, necontrolat, nesupravegheat, liber, abandonat, inclusiv cei identificați prin microcipare sau alt mijloc alternativ de identificare, stabilit de către Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.

Legea câinilor fără stăpân responsabilizează toate primăriile din țară

Conform legii, câinii fără stăpân vor fi cazați în adăposturile serviciilor pentru gestionarea câinilor fără stăpân, astfel Consiliile Locale / Primăriile trebuie să coordoneze activitatea de strângere a câinilor de pe străzi.

Citește mai departe pe România Liberă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Corvin Nedelcu si Tanczos Barna

Ministerul Mediului – episodul jefuirea plajelor și a litoralului românesc EXCLUSIV

Ministrul UDMR al Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tanczos, și sforarul șef din acest minister, adică secretarul general Corvin Nedelcu-”Slinosu”, au „țesut” o ordonanță...