Azi e Ziua Naţională a Tineretului! Porți Deschise în locul unde au „dansat” Regele Ferdinand cu Regina Maria (VIDEO)

La 2 mai, începând din anul 2005, se celebrează Ziua Naţională a Tineretului. A fost decretată din 5 octombrie 2004 de către Camera Deputaților, în calitate decameră decizională.

Este o zi în care sunt puse și mai mult în lumină preocupările tinerilor și ale celor care gestionează domenii de interes pentru tineret, fie că vorbim de activităţi sociale, culturale, educaționale, artistice sau sportive.

Spre exemplu, astăzi Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia organizează Ziua Porților Deschise. Cei interesați vor avea ocazia să afle mai multe despre istoria instituției, dar și a clădirii care o găzduiește, fostul Teatru ”I.L. Caragiale”.

Turul Casei

Luni, în intervalul orar 8.00 – 16.00, cei care vizitează Casa de Cultură a Studenților vor face cunoștință cu personalul instituției și vor afla mai multe despre misiunea acesteia. Vor face turul Casei, ghidați chiar de director și vor descoperi în ce mod pot accesa spațiile și serviciile instituției.

În acest spațiu, în 1922, a avut loc Balul Încoronării Regelui Ferdinand și Reginei Maria. Loc în care, la acele vremuri și având în vedere importanța și tradițiile unui bal, cele două capete încoronate au dansat.

În 2 mai, chiar de Ziua Națională a Tineretului, vom deschide și mai mult porțile Casei de Cultură a Studenților din Alba Iulia, pentru că ea aparține întregii comunități, nu doar studenților și tinerilor care, de regulă, îi trec pragul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...