Azi e Ziua Naţională a Tineretului! Porți Deschise în locul unde au „dansat” Regele Ferdinand cu Regina Maria (VIDEO)

La 2 mai, începând din anul 2005, se celebrează Ziua Naţională a Tineretului. A fost decretată din 5 octombrie 2004 de către Camera Deputaților, în calitate decameră decizională.

Este o zi în care sunt puse și mai mult în lumină preocupările tinerilor și ale celor care gestionează domenii de interes pentru tineret, fie că vorbim de activităţi sociale, culturale, educaționale, artistice sau sportive.

Spre exemplu, astăzi Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia organizează Ziua Porților Deschise. Cei interesați vor avea ocazia să afle mai multe despre istoria instituției, dar și a clădirii care o găzduiește, fostul Teatru ”I.L. Caragiale”.

Turul Casei

Luni, în intervalul orar 8.00 – 16.00, cei care vizitează Casa de Cultură a Studenților vor face cunoștință cu personalul instituției și vor afla mai multe despre misiunea acesteia. Vor face turul Casei, ghidați chiar de director și vor descoperi în ce mod pot accesa spațiile și serviciile instituției.

În acest spațiu, în 1922, a avut loc Balul Încoronării Regelui Ferdinand și Reginei Maria. Loc în care, la acele vremuri și având în vedere importanța și tradițiile unui bal, cele două capete încoronate au dansat.

În 2 mai, chiar de Ziua Națională a Tineretului, vom deschide și mai mult porțile Casei de Cultură a Studenților din Alba Iulia, pentru că ea aparține întregii comunități, nu doar studenților și tinerilor care, de regulă, îi trec pragul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...