Babasha: pomana de la Coldplay crește tarifele manelistului

Publicat: 22 iun. 2024, 23:14, de Radu Caranfil, în LIFESTYLE , ? cititori
Babasha: pomana de la Coldplay crește tarifele manelistului

Într-un mod surprinzător, manelistul Babasha a ajuns în centrul atenției după o prestație controversată ca opening act pentru Coldplay. Incidentul, care a avut loc la un concert mult așteptat, a dus la huiduieli din partea publicului, ceea ce a declanșat o furtună mediatică și o creștere bruscă a tarifelor pentru prestațiile sale.

Incidentul Coldplay: o prestație polarizantă

Babasha, relativ necunoscut în afara genului manele, a fost invitat de Coldplay să cânte la concertul lor. Decizia a stârnit controverse, deoarece mulți fani, care au plătit până la 1.200 lei pe bilete, nu au fost încântați de schimbarea de gen muzical. Huiduielile din partea publicului nu au reflectat doar preferințele muzicale, ci au declanșat acuzații de rasism, adăugând un strat de complexitate situației. Fanii au argumentat că au venit la concert pentru muzică rock, nu pentru manele, conducând la o dezbatere aprinsă pe rețelele sociale și în presă.

Creșterea explozivă a tarifelor

După incidentul Coldplay, tarifele pentru prestațiile lui Babasha au crescut astronomic. O conversație devenită virală între un adolescent care dorea ca Babasha să cânte la majoratul său și managerul artistului a dezvăluit noile tarife:

  • 3.800 de euro + TVA pentru o oră
  • 4.500 de euro + TVA pentru două ore
  • 6.000 de euro + TVA pentru trei ore

Aceste cifre subliniază schimbarea drastică a valorii pe piață a lui Babasha, poziționându-l printre cei mai bine plătiți artiști din România. În ciuda acestei creșteri, Babasha nu a primit niciun ban pentru prestația de la Coldplay. Într-un videoclip pe TikTok, a clarificat că prestația a fost neplătită, demontând zvonurile privind un aranjament financiar.

Reacții și implicații

Reacția la creșterea tarifelor lui Babasha a fost mixtă. Fanii manelelor o văd ca pe o recunoaștere meritată a talentului său, în timp ce criticii argumentează că este un rezultat al senzaționalismului, mai degrabă decât al meritelor muzicale. Această situație subliniază, de asemenea, tensiunile culturale mai largi din România privind acceptarea unui gen muzical considerat subcultural.

Advocacy pentru mediu la concertele Coldplay

Interesant este că, în mijlocul controversei Babasha, Coldplay a primit un mesaj de apreciere din partea organizațiilor românești de mediu și sustenabilitate. Inițiat de Social Innovation Solutions, mesajul a lăudat eforturile Coldplay în domeniul sustenabilității, reflectând un aspect pozitiv al concertelor din 12 și 13 iunie de la Arena Națională din București.

Viitorul lui Babasha: oportunități bine moderate

Ascensiunea bruscă a lui Babasha în industria muzicală reflectă dinamica imprevizibilă a faimei. Deși creșterea tarifelor indică o oportunitate lucrativă, scrutinul și controversele din jurul prestațiilor sale reprezintă provocări. Modul în care Babasha va naviga această nouă faimă va fi crucial în determinarea succesului său pe termen lung și a acceptării în comunitatea muzicală mai largă.

Exact ce am prevăzut!

Călătoria lui Babasha de la a fi opening act pentru Coldplay la a cere tarife ridicate este un testament al dinamicii imprevizibile a industriei muzicale. Povestea sa ridică întrebări importante despre acceptarea culturală, valoarea genurilor muzicale și impactul mass-media asupra carierei unui artist. Pe măsură ce Babasha continuă să crească, dezbaterea în jurul muzicii sale și tensiunile culturale pe care le evidențiază sunt probabil să persiste, făcându-l o figură fascinantă în peisajul muzical contemporan al României. Coldplay i-au făcut un cadou frumos acestui băiat. Iar noi ne-am ales cu încă un manelist care nu plătește impozite.