Bădălău rămâne în funcție la Curtea de Conturi până luni

Chiar dacă Niculae Bădălău se află în arest, acesta își va păstra funcția de vicpereședinte al Autorității de Audit din cadrul Curții de Conturi până luni, atunci când se va reuni parlamentul pentru revocarea funcției.

Informați de ultimă oră, Niculae Bădălău își va păstra funcția de vicepreședinte al Autorității de Audit din cadrul Curții de Conturi, chiar și în arest. Parlamentul se va reuni luni pentru a decide revocarea funcției pe care Bădălău o deține.

Curtea de Conturi a luat act de comunicatul DNA 

„Curtea de Conturi a României a luat act de comunicatul Direcției Naționale Anticorupție privind măsurile dispuse de procurori cu privire la domnul Niculae Bădălău, consilier de conturi, vicepreședinte al Autorității de Audit. Curtea de Conturi a României reiterează poziția de susținere a actului de justiție și își exprimă încrederea că autoritățile competente vor soluționa acest caz în conformitate cu prevederile Constituției României și cu reglementările incidente.

Precizăm faptul că, potrivit articolului 54 din Legea nr. 94/1992 privind organizarea și funcționarea Curții de Conturi, republicată, cu modificările și completările ulterioare, ,,de la data trimiterii în judecată penală, membrii Curții de Conturi și auditorii publici externi sunt suspendați de drept din funcțiile lor. În caz de condamnare definitivă, ei sunt demiși de drept, iar în caz de achitare, suspendarea încetează’’, se arată în comunicatul transmis de Curtea de Conturi.

Bădălău a fost reținut de DNA într-un dosar de corupție

Reamintim că Niculae Bădălău a fost reținut duminică seara, după ce a fost audiat la DNA într-un dosar de corupție în care sunt investigate fapte de dare de mită și trafic de influență. În dosar, procurorii investighează un presupus lobby pentru companiile pe care le dețin copiii săi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...