Balastiera lui Bădălău a primit o sancțiune infimă. Ce ilegalități au constat polițiștii

Polițiștii giurgiuveni i-au dat o amendă infimă lui Bădălău. Polițiștii au împărțit amenzi de doar 10.000 de lei, o sumă prea mică pentru „valoarea” baronului de Giurgiu, Niculae Bădălău. Suma amenzi, este cuantumul unei sume pe care o balastieră o scoate în doar câteva zeci de minute sau ore.

În urma investigației Puterea.ro, au avut loc ample controale la balastiera ilegală a lui Bădălău din Bolintin-Vale.

În urmă cu doar o săptămână, au avut loc ample controale la balastiera lui Bădălău din Bolintin-Vale. Printre instituțiile ce au efectuat controale la firma lui Bădălău s-au numărat: Poliția Economică, ISCTR, Garda Națională de Mediu, Agenția Națională de Resurse Minerale și Sistemul de Gospodărire a Apelor Giurgiu.

Conform polițiștilor giurgiuveni, în urma controalelor s-a constat că documentele tehnice erau neconforme, iar astfel au decis să emită o amendă de 10.000 de lei. Totodată, polițiștii giurgiuveni au anunțat că vor continua cercetările în vederea stabilirii legalității activității desfășurate, precum și la baza îndeplinirii condițiilor care au stat la baza acordării autorizațiilor.

Autoritățile pot interveni în cazul ilegalităților comise de marile societăți ce au ca obiect de activitate exploatarea agregatelor minerale doar cu amenzi și dosare penale, însă de cele mai multe ori totul se încheie cu amenzi. De cele mai multe ori, amenzile sunt prea mici pentru anvergura ilegalităților comise. De regulă, cuantumul amenzilor este recuperat în doar câteva zeci de minute sau ore.

După ce Bădălău a fost demis de la Curtea de Conturi, autoritățile i-au controlat balastiera 

Reamintim că publicația noastră a publicat în EXCLUSIVITATE cum Bădălău deține o balastieră ilegală, de pe care scoate bani frumoși.

Zeci sau chiar sute de camioane de mare tonaj ies zilnic din balastieră și traversează podul de peste râul Argeș, ce leagă Bolintin-Vale de Malu Spart. Deși ar trebui ca balastiera să fie amplasată la o distanță de cel puțin 2 km în aval, una din balastierele familiei Bădălău este amplasată fix lângă piciorul podului din Bolintin, care este deja afectat.

Zonele unde firma lui Bădălău a extras agregate chiar direct din râul Argeș, sunt vizibile din satelit.

Cine deține balastiera din apropierea podului din Bolintin?

Firma care se ocupă de extragerea agregatelor și transportarea acestora se numește N.B.G.SMART & SPECIAL CONSTRUCTIONS S.R.L. și este deținută de Gabi Bădălău, fiul baronului de Giurgiu, Niculae Bădălău.

Gabriel Răzvan Bădălău, deținte 100% din acțiunile societății comerciale și deține în același timp funcția de administrator.

Balastierele, o afacere profitabilă pentru familia Bădălău

Fosta soție a lui Gabriel Bădălău, Claudia Pătrășcanu, a declarat că fiul baronului de Giurgiu venea mereu cu sacoșe de bani acasă.

„Vedeam lucruri, l-am avertizat, mi-era teama. L-am avertizat chiar și cu aceste sacose de bani pe care el le aducea acasă, ca femeie îmi era frica”, a declarat Claudia Pătrășcanu, la Realitatea Plus.

Citește întreaga investigație aici: Balastiera ilegală a lui Bădălău pune în pericol viețile a mii de oameni EXCLUSIV

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...