Baletul politic al eternului împins de la spate Cioloș

În goană nebună după imagine, Dacian Cioloș, este în stare să calce pe cadavre numai să fie în față. Se agață cu disperare de orice oportunitate ca să fie băgat în seamă. Dar, uită un singur lucru și anume că tot timpul a fost împins în față de cineva căci singur s-a urcat doar în mașină sau avion.

De cele mai multe ori acel cineva s-a numit, Virgil Ardeleanu, unchiul său cocoțat ani buni în fruntea celebrei 0215 a Internelor. În 2005, a fost împins de nicăieri în costa lui Flutur la Ministerul Agriculturii, după aceea, mai târziu, l-a impus Tăriceanu, la o anume recomandare și nu e greu de aflat, chiar ministru al Agriculturii.

Cât a fost ministru al Agriculturii a „țesut” mai multe inginerii, dar una a eșuat lamentabil și anume vânzarea hergheliilor de la Romsilva. Însă, a fost recompensat de Traian Băsescu, binecuvântându-l pentru fotoliul de comisar european pe agricultură.

Ce a obținut România timp de cinci ani cât Cioloș a fost comisar european pentru agricultură? Răspunsul îl putem afla de la alte câteva state europene, în special Franța.

Prin 2014-2015 era șomer, dar a fost salvat și impus în fruntea Guvernului după tragedia de la Colectiv de către Klaus Iohannis și nu numai. Cât a fost premier a fost preocupat doar să-și facă imagine că de guvernat… mai ușor că nici nu avea vreun interes atâta timp cât îl avea vicepremier pe atotștiutorul „încurcă lume” Vasile Dîncu, tot ca și el mereu împins în față de către… prietenii știu de cine!

A plecat de la Palatul Victoria la fel cu a venit, adică fără să lase ceva în urma lui, așa cum a trecut și pe la celelalte sinecuri, doar că și-a trecut în CV că a fost premierul României. Când a vrut să-și facă un partid, Cioloș și-a dat seama că nu prea știe cum să-l facă legal, iar după ce instanța l-a trimis la plimbare, el a luat un partid gata făcut și s-a impus în fruntea lui.

Dar cum partidului lui PLUS, nu putea aduna membrii nici pentru două autobuze, din nou el a fost ajutat, și din nou prietenii știu de cine, să se agațe de USR.

Astfel, la alegerile europarlamentare din 2019, s-a salvat că era iar șomer și a ajuns europarlamentar, dar ceva mai șmecher, că deh din cei șapte europarlamentari USR-PLUS, patru sunt de la PLUS.

Mergând la remorca lui USR-ului lui Nicușor Dan și apoi al lui Barna, Cioloș a ajuns la guvernare. Însă, având deja ceva experiență în șmecheriile politice a jucat tare în noua coaliție de guvernare și a obținut o mulțime de posturi cheie.

A impus-o pe Anca Dragu ca președinte al Senatului, pe Alin Stoica ca prefect al Capitalei, pe Victor Giosan ca șef al Cancelariei primului ministru Florin Cîțu, iar pe Irina Alexe ca secretar de stat la Interne, adică în coasta lui Bode. Mai mult, Plus-ul lui Cioloș poate oricând să își facă grup parlamentar atât la Camera Deputaților, unde deja are adjudecați 17 deputați din cei 55 ai USR-Plus, iar la Senat controlează peste 10 dintre cei 25 de senatori au USR-Plus.

Sunt doar câteva mutări cu greutate ale lui Cioloș pe eșicherul politicii românești prin care acesta vrea să aibă controlul pe anumite zone de interes. Dar, pentru că în țară este el deocamdată nu prea contează, s-a „remarcat” la Bruxelles unde a inițiat și USR-PLUS, șase pesediști și Siegfried Mureșan au votat în Parlamentul European pentru UE, zonă liberă pentru lesbiene, homosexuali, bisexuali, transsexuali, intersexuali și Queer. 

Îmbătat de acest „succes”, Cioloș s-a trezit că vrea să fie președintele României în 2024, dar deocamdată nimeni nu l-a propus.

Oare cine va încerca să-l impună, că de ales… timpul a demonstrat că el a fost doar împins de la spate și numit, a fost ales… doar de soția sa din Franța! 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole