Bărbat evadat dintr-o închisoare din Spania în 2016, prins de polițiștii români

Polițiștii din Bistrița-Năsăud au prins un bărbat care a evadat, în urmă cu patru ani, dintr-o închisoare din Spania, anunță Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR).

La data de 31 octombrie, poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistrița- Năsăud au depistat, în localitatea Sărata, un bărbat, de 39 de ani, cetățean spaniol, care era urmărit internațional.

Pe numele bărbatului se afla un mandat de arestare emis de autoritățile din Spania, acesta fiind condamnat la 9 ani, 6 luni și 15 zile de închisoare pentru comiterea a 2 tâlhării săvârșite cu amenințări, prin utilizarea unui obiect periculos, tăinuire și trafic de substanțe narcotice care nu provoacă daune grave sănătății.

În mai 2016, bărbatul a evadat, rămânându-i de executat o pedeapsă de 3 ani, 2 luni și 17 zile de închisoare.

Pentru depistarea bărbatului, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

La data de 31 octombrie 2020, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj a emis împotriva acestuia ordonanță de reținere pentru 24 ore, iar, ulterior, la data de 1 noiembrie, a fost prezentat Curții de Apel Cluj, care a dispus arestarea sa, pentru 30 de zile.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole