Bărcuța Elenei Udrea, purtată de Vînt(u) și cârmuită de Marinar spre Cotroceni, dar „se scufundase”

Sorin Roșca Stănescu afirmă, fără echivoc, că Elena Udrea a fost amanta lui Traian Băsescu. Acesta ar fi vrut să o lase succesoare, mai apoi, la Palatul Cotroceni. Jurnalistul a făcut declarațiile în premieră, în emisiunea „Marius Tucă Show”.

SRS susține că a cunoscut-o pe Elena Udrea pe vremea când era amanta lui Sorin Ovidiu Vîntu. Afaceristul a plasat-o în biroul Juridic de la Primăria Capitalei, pentru a fi la curent cu deciziile luate de Băsescu, primar la acea  vreme.

Marius Tucă: Despre relația șefului statului (Traian Băsescu) cu Elena Udrea, ce poți să ne spui?

Sorin Roșca Stănescu: Îți mai amintești când, Elena Udrea, chemată în fața unei comisii parlamentare și s-a făcut de râs vorbind despre o monarhie ca fiind o republică și presa a tăbărât pe ea…?

Atunci Traian Băsescu m-a sunat și mi-a spus că e într-o anumită relație cu ea, că ține foarte mult la ea și că mă roagă frumos să-i construiesc o imagine, ca să repar cumva lucrurile.

Eu, în prostia mea, i-am zis: «trimite-o la mine, ca să văd cum e ”materialul”, să văd despre ce e vorba…».

SRS: Soția mi-a spus „deșteptule, tu nu știi că ea a fost la noi în casă?” 

Jurnalistul își amintește cum soția i-a atras atenția că Udrea fusese în casa lor, ca însoțitoare a lui Vîntu.

Sorin Roșca Stănescu: A fost o mare gafă asupra căreia mi-a atras atenția soția mea, care mi-a zis: «deșteptule, tu nu știi că ea a fost la noi în casă?». 

Eu am rămas mască, «când a fost la noi în casă?» Și-mi zice :«mai ții minte când Vîntu a fost părăsit de soție și venea cu tot felul de tipe la noi? Și eu te-am ruga să nu mai vină cu ”centuriste”… Că tu-l întrebai cine sunt, și spunea ”am luat-o de pe centură… Ultima tipă cu care a fost Vîntu, a fost Elena Udrea»

Traian Băsescu, fost președinte al României
Traian Băsescu, fost președinte al României

Elena Udrea a fost omul lui Vîntu la Primărie, cu ochii pe Băsescu

Sorin Roșca Stănescu: atunci am făcut legătura cu toată povestea, amintindu-mi că Vîntu, anterior ajungerii lui Băsescu în funcția de Președinte mi-a zis c-a plasat o gagică de-a lui șefă de cabinet și șefă la Juridic la Primărie, ca să aibă omul lui acolo și să afle ce face Băsescu…

Roșca Stănescu crede că atunci s-a declanșat tensiunea între el și Traian Băsescu, deoarece Udrea a trebuit să îi spună fostului președinte ce știa jurnalistul despre ea.

Băsescu o pregătea pe Udrea să-i fie succesoare

SRS povestește cum Băsescu l-a rugat pe consulul român de la New York să cumpere cărți politice pentru Elena Udrea. Strategia era să o pregătească, ca să devină peste zece ani succesoarea lui.

Sorin Roșca Stănescu: I-a spus ăluia! Și ăla a umblat ca un căpiat prin tot New York-ul și i-a făcut o bibliotecă de cărți politice Elenei Udrea…

Jurnalistul nu poate spune cu certitudine dacă relația dintre Elena Udrea și Traian Băsescu s-a încheiat. El povestește și că Dorin Cocoș se purta foarte urât cu Udrea, când erau căsătoriți. Părea o căsătorie de conveniență, de paravan.

Elena Udrea (Sursa INQUAM_Photos_Octav_Ganea)
Elena Udrea (sursa: Inquam Photos/Octav Ganea)

Udrea, personaj de Caragiale: pe stat nu-l doare dacă pierde

Marius Tucă: În ce măsură relația a afectat instituțiile statului?

Sorin Roșca Stănescu: Într-o măsură decisivă, pentru că ea a făcut acolo trafic de influență, lucruri care au fost dovedite prin înregistrări, ș.a.m.d. Gândește-te la afacerea ALRO, la vânzarea de energie electrică pentru combinat.

La faptul că memoriul pentru această cerință ea i l-a pus sub nas lui Băsescu, și Băsescu, cu mânuța lui a scris către ministrul Industriei că trebuie să dea un preț mai ieftin ș.a.m.d. Toate înregistrările telefonice dintre ea și cei de la ALRO, dintre Cocoș și aceștia, care au apărut în presă, au fost șterse din dosar…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este candidatul AUR la șefia Consiliului Județean Maramureș

În deplasările sale prin țară, liderul AUR George Simion urmărește și identificarea unor candidați pentru alegerile locale, atât la primării, dar și la consiliile...
Justiție CCR

Surpriză: Cine sunt judecătorii pensionari respinși de CSM la examenul de...

Mai mulți magistrați pensionari s-au prezentat în urmă cu câteva zile la CSM la examenul de reîncadrare în sistem, însă nu a fost cu...