Baronul Ionel Arsene e cautat de românii din Italia

Românii din Italia se mobilizează să-l prindă pe Ionel Arsene, baronul fugar dat în urmărire naţională după ce a fost condamnat definitiv, vineri, la şase ani şi opt luni de închisoare.

„Apel către un milion de români din Italia! Sunt informații că Ionel Arsene și cumătrul său, Gheorghe Vlasie, zis și «Ginel» sunt asociați într-o firmă care își are sediul în orașul Italian Brescia, pe strada Via Italia, unde au sediul unei firme de construcții. Sunt mulți români care lucrează în industria hotelieră, restaurante, construcții și care locuiesc în zona asta din Italia, puneți fotografia pe grupuri și raportați la poliție dacă îl identificați”, a scris românca din diaspora Dana Hering, pe pagina ei de Facebook.

Vineri, 10 martie 2023, preşedintele Consiliului Județean Neamț a fost condamnat definitiv, pentru fapte de corupţie, magistraţii de la Curtea de Apel Braşov hotărând o sentinţă de 6 ani şi 8 luni de detenţie. Mandatul trebuia pus în executare de poliţişti, dar Arsene nu a fost găsit la domiciliul din Târgu Neamţ.

„La data de 10 martie a.c., poliţiştii (…) au primit un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis pe numele unui bărbat de 51 de ani. Cel în cauză este condamnat de Tribunalul Bacău la o pedeapsă privativă de libertate, de 6 ani şi 8 luni, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, sentinţă rămasă definitivă prin decizia Curţii de Apel Braşov”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ.

Apoi, în jurul orei 19.00, Poliţia Română a postat pe site-ul instituţiei, la secţiunea „Most wanted“, fotografia şefului CJ şi un scurt „istoric“ al faptelor comise, anunţând astfel că este dat în urmărire naţională. Surse neoficiale susţin că acesta ar fi plecat din ţară de mai multe zile, ajungând în Italia.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole