Băutura miraculoasă care îndepărtează migrena. Care sunt ingredientele ajutătoare

Dacă vă confruntați cu dureri de cap puternice trebuie să știți că există câteva remedii naturiste care vă pot ajuta în acest sens. Aceste „leacuri” sunt gândite pentru a preveni apariția durerilor de cap.

Un prim tratament pentru migrenele puternice este făcut din ulei de lavandă, mentă și busuioc.

Uleiurile de lavandă, mentă și busuioc sunt un tratament pentru migrene puternice simplu și ieftin. Pentru a calma durerea, poți amesteca trei picături de ulei de lavandă cu trei căni de apă fierbinte și să inspiri vaporii (pune-ți un prosop peste cap pentru a capta vaporii).

Alternativ, poți să masezi ușor niște ulei de lavandă pe frunte și pe tâmple, apoi să te întinzi și să inspiri parfumul. Cu uleiul de busuioc poți să faci exact același lucru, și la fel cu uleiul de mentă, cu excepția faptului că atunci când aplici uleiul de mentă pe frunte și pe tâmple trebuie să îl diluezi într-o soluție de 10%, conform

Pentru a maximiza efectele benefice, amestecă cele trei uleiuri esențiale într-un vaporizator.

2. Băutura care îndepărtează migrena

Există o băutură care ajută persoanele care se luptă cu migrene puternice. Toate ingredientele ajută la îndepărtarea simptomelor migrenei și ajută la prevenirea unor migrene viitoare.

Băutura conține:

  • 1/2 ananas
  • 3-4 frunze de kale
  • o țelină
  • 1/2 castravete
  • 1/4 lămâie
  • 1 cm. rădăcină de ghimbir

O enzimă din ananas, numită bromelaină, este un analgezic natural puternic. Castravetele ajută la rehidratarea corpului (deshidratarea este o cauză majoră a migrenelor). Țelina este în mod regulat recomandată de către naturopați pentru a trata durerile de cap, datorită flavonoidului pe care îl conține (luteolină), și care acționează ca un antiinflamator asupra celulelor nervoase, conform Revistadesănătate.ro.

S-a dovedit că frunzele de kale sunt foarte eficiente la îndepărtarea migrenelor. Lămâia din acest amestec ajută la menținerea echilibrului acizi/alcaline, care este esențial pentru tratarea și prevenirea migrenelor. Iar ghimbirul este folosit de secole pentru a trata migrenele, datorită puternicelor sale proprietăți calmante și antiinflamatoare.

3. Compresă rece sau pachet cu gheață

Acesta este un tratament pentru migrene puternice care va calma durerea și pulsațiile. El acționează prin efectul de constricție asupra vaselor sanguine care apasă pe nervi și cauzează durerea de cap.

Ia un pachet de gheață sau o compresă rece și aplică-le pe frunte sau pe mușchii din spatele gâtului (sau pe ambele zone), mai ales la baza craniului. Lasă-le acolo pentru cât de mult timp posibil, sau ține-le timp de câte 10 minute și apoi îndepărtează-le pentru următoarele 10 minute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...