BEI finanțează cu 250 mil. euro construcția unui spital regional cu 850 de paturi la Iași

Banca Europeană de Investiții (BEI) va finanța cu 250 milioane euro construcția unui nou spital regional în Iași. Acesta va avea 850 de paturi și va oferi asistență medicală specializată pentru 3,2 milioane de oameni din nord-estul României. Noul spital va fi primul din România care va beneficia de noua orientare a băncii către spitalele regionale, inclusiv de sprijin consultativ și financiar.

Împrumutul, acordat pe o perioadă de 27 de ani, reprezintă cel mai mare sprijin acordat până acum de instituție pentru sistemul de sănătate din România.

În următoarele luni, se așteaptă aprobarea și a altor investiții BEI în spitalele românești.

Construcția cu 850 de paturi va înlocui actualul Spital Județean de Urgențe Sfântul Spiridon, vechi de 260 de ani, și va îmbunătăți activitatea de predare și cercetare de la Universitatea de Medicină și Farmacie Grigore Popa din Iași.  

Noul spital regional, cu șapte etaje, va oferi atât servicii spitalicești, cât și asistență medicală ambulatorie, estimându-se a fi operațional în 2027.

Banca evaluează în prezent o posibilă finanțare a altor două spitale regionale din România, în Cluj și Craiova, care vor fi construite în următoarea perioadă pentru a deservi populația României. Despre construcția unor spitale regionale se vorbește demult, dar, momentan, totul a rămas la nivel de promisiuni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...