Beijing 2022: Impresionanta ceremonie de închidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă /VIDEO

Ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de la Beijing 2022 a fost regizată de chinezul nominalizat la Oscar, Zhang Yimou. E același care a făcut spectacol la ambele ceremonii ale ediției de vară 2008, dar și la Ceremonia de deschidere a ediției actuale.

Impresionanta punere în scenă a avut loc sub semnul celor 3 S – SIMPLU, SIGUR, SPLENDID – al Noului An chinezesc. S-a păstrat și motto-ul actualei ediții: „Mai repede, mai sus, mai puternic, împreună!„. Au defilat sportivii care au participat la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, iar port-drapelul României a fost Andreea Grecu de la bob.

În cadrul Ceremoniei de Închidere s-au acordat medaliile la schi fond feminin, proba de 30 de km. Aurul a fost câștigat de Therese Johaug din Norgegia, argintul de Jessie Diggins din Statele Unite ale Americii, iar medalia de bronz a fost câștigată de Kerttu Niskanen din Finlanda. Tot acum au fost acordate și medaliile în cadrul probei de 50 de km masculin la schi fond. Medalia de aur a fost obținută de Alexander Bolshunov, reprezentantul Comitetului Olimpic Rus. Medalia de argint i-a revenit unui alt sportiv rus, Ivan Yakimushkin, în timp ce medalia de bronz a fost obținută de Simen Hegstad Krueger din Norvegia.

În prezența președintelui Chinei, Xi Jinping și a președintelui Comitetului Internațional Olimpic, Thomas Bach, orașul Beijing a predat ștafeta orașelor Milano și Cortina D’Ampezzo, acolo unde vor avea loc Jocurile Olimpice de iarnă din 2026. Să nu omitem faptul că, în 2024, Parisul va găzdui Jocurile Olimpice de Vară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine a participat la petrecerea clanului Bădălău de Paște

Petrecere pe lux și opulență la salonul de fițe Monato din Bolintin Vale. Chiar dacă unora le bate pușcăria la ușă, membrii clanului Bădălău...

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...