Beneficiile muzicii asupra creierului

Prof. Dr. Vlad Ciurea –  medic primar neurochirurgie şi director ştiinţific al Spitalului Clinic Sanador, a vorbit despre beneficiile aduse de muzică şi a dezvăluit şi ce moment l-a impresionat profund.

Potrivit studiilor, muzica are efecte benefice atât asupra procesului de accelerare a neuro plasticității și a refacerii conexiunilor, cât și asupra celui de refacere a funcțiilor neuronale.

Mai mult, muzica poate reduce durerea și crește mobilitatea pentru că în timpul audiției, se eliberează endorfine. Printre beneficii mai putem enumera şi îmbunătățirea calității somnului, de aceea este recomandată pentru bebeluși încă din primele luni de viață.

Toate acestea sunt susținute şi de medicul prof. Dr. Vlad Ciurea, profesor emerit al Universității de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”, care a dezvăluit care este cea mai bună muzică pentru creier, dar şi ce melodie românească a ridicat sala în picioare în 1938 la New York.

La a cui muzică reacționează creierul mai mult

Unchiul meu a fost acolo și mi-a spus. Nu avea importanță ce făcea România în petrol, în grâne, lumea a venit la muzică. I-a atras pe toți. În 2000, a fost o expoziție, din partea României am fost invitat ca neurochirurg.

M-am dus la prezentare, cuvinte frumoase, discursuri. Seara, eram cu toții și a fost muzică. Ce melodie a ridicat sala în picioare? Ciocârlia! Înțelegeți?”, a zis Vlad Ciurea în cadrul podcastului lui Damian Drăghici.

Cea mai mare activitate a creierului la persoanele adulte este la muzica lui Mozart. Probabil, românii reacționează la muzica dumneavoastră”, i-a spus Vlad Ciurea lui Damian Drăghici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...
Foto: Otilia Caloian

Val de amenzi pentru parcări neregulamentare, în Sectorul 2

Peste 3.000 de amenzi, într-o singură lună. Atâtea contravenții au aplicat autoritățile din Sectorul 2 pentru parcări neregulamentare. Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, anunţă că...