Bercea Mondialu vrea 500 de locomotive și peste 7.000 de vagoane de la CFR Marfă. EXCLUSIV

Directorul general de la CFR Marfă, Daniel Apostolache, a pregătit un tun feroviar de proporții de care este direct interesat unul din liderii lumii interlope din Olt.

Anunțul surpriză de la CFR Marfă, dar cu dedicație

Directorul general de la SNTFM CFR Marfă SA, Daniel Apostolache, a surprins la sfârșitul săptămânii trecute printr-un anunț ciudat, dar bine ascuns pe site-ul companiei, prin care semnala scoaterea la vânzare a unor bunuri disponibile aflate în executare silită de către ANAF (vezi documentul în facsmil).

Mai exact, CFR Marfă a scos la vânzare 7.153 de vagoane și 508 locomotive, pentru un preț total de aproximativ 165 de milioane de euro. Numai că prețul de vânzare este mult subevaluat fiind cel stabilit de executor și nicidecum prețul real vagoanelor și locomotivelor aflat în inventarul CFR Marfă. Dar, surprinzător, nu există în anunţul de scoatere la vânzare niciun detaliu referitor la tipul de vagon sau locomotivă, an de fabricaţie, sau putere. De asemenea, anunţul de vânzare nu conţine nici detalii privitoare la termenele de plată pentru câștigător, garanțiile de participare, felul în care pot fi achiziționate vagoanele și locomotivele, individual, pe serii de vagoane sau stații, ori prin obligativitatea achiziționării tuturor bunurilor. Mai mult, în anunț se menționează faptul că vânzarea bunurilor aflate sub sechetrul ANAF se va face prin „înțelegerea părților”, iar modelul de vânzare este de tipul „așa cum sunt, acolo unde sunt”. Totodată, termenul limită stabilit de compania CFR Marfă pentru depunerea ofertelor de preț este 14 iulie 2023, ora 12:00! Adică, eventualul cumpărător are la dispoziție patru zile să vadă vagoanele și locomotivele scoase la vânzare prin toată țara, adică pe la București, Pașcani, Craiova, Simeria, Dej sau Oradea.

Jocul ascuns al directorului Daniel Apostolache și interesul lui Bercea Mondialu

În spatele acestui anunț surpriză, dar cu dedicație, se ascunde jocul făcut de directorul general de la CFR Marfă, Daniel Apostolache pentru „băieții deștepți” care se ocupă cu vânzarea fierului vechi. Potrivit informațiilor noastre, „cărțile” sunt făcute de Daniel Apostolache pentru interlopul din Olt Sandu Anghel, cunoscut sub numele de „Bercea Mondialu”, finul fratelui lui Traian Băsescu, care a fost eliberat condiţionat din închisoare anul trecut după ce ispăşise un an şi cinci luni din depeapsa de 13 ani la care fusese condamanat într-un dosar de tentativă de omor. Imediat după postarea anunțului, Bercea Mondialu a început să-i sune pe anumiți directori de regionale unde se află vagoanele și locomotivele scoase la vânzare anunțându-i că el va fi cumpărătorul. Să fie oare doar o simplă coincidență interesul lui Bercea Mondialu de cumpărare a vagoanelor și locomotivelor și faptul că directorul general al CFR Marfă, Daniel Apostolache și-a început construirea unei vile la Corbeanca? Poate totuși DNA va scana această afacere extrem de controversată și păguboasă pentru statul român?

Mai multe articole...

Cele mai citite articole