BERD a devenit acționar la Premier Energy PLC cu 11 la sută din acțiuni

Publicat: 28 mai 2024, 19:39, de George Andrei, în ECONOMIE , ? cititori
BERD a devenit acționar la Premier Energy PLC cu 11 la sută din acțiuni

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare a subscris 11 la sută din acțiunile companiei Premier Energy PLC, tranzacționate la Bursa de Valori București, pentru care a plătit 77 milioane de lei.

Acțiunile companiei Premier Energy PLC au fost listate oficial la Bursa de Valori București, începând de marți, 28 mai.

Banii obținuți din capitalizarea oferită de BERD vor fi folosiți de Premier Energy, pentru construirea de noi capacități de producere a energiei regenerabile, în principal în România, conform comunicatului BERD.

Banca reamintește că a investit 11 miliarde de euro în peste 500 de proiecte din România și 2,3 miliarde de euro în 173 de proiecte din Republica Moldova.

Și asiguratorul NN Group NV a subscris 7,4 milioane de acțiuni – aproape 6 la sută – prin trei fonduri de pensii din Pilonii II și III.

NN Group NV, care deține una dintre cele mai mari companii de asigurări și gestionare a activelor din Olanda, a dezvăluit dețineri indirecte de 5,93 la sută în Premier Energy. Acțiunile au fost cumpărate pentru fondurile de pensii facultative (Pilonul III) NN Activ și NN Optim, administrate de NN Asigurări de Viață SA, și pentru fondul de pensii din Pilonul II, administrat de NN Pensii SAFPAP SA.

Acțiunile companiei Premier Energy PLC au fost listate oficial la Bursa de Valori București, marți, 28 mai.