BERD și-a vândut acțiunile deținute în Globalworth

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) își face exitul din acționariatul investitorului imobiliar Globalworth. Cumpărătorul întregii participații de 5% este Zakiono, un consorțiu format din CPI Property Group și Aroundtown, devenit cel mai mare acționar al Globalworth.

Deși este de acord cu evaluarea făcută de Comitetului de directori independenți ai Globalworth cu privire la oferta de preluare depusă de CPI și Aroundtown, potrivit căreia oferta depusă de acesta subevaluează semnificativ Globalworth, activele și perspectivele sale, după ce și-a atins obiectivele acestei investiții BERD a decis să facă exitul.

CPI Property Group, companie deținută de miliardarul ceh Radovan Vitek și Aroundtown, companie cu sediul la Berlin, ambele acționari ai Globalworth, și-au pus participațiile din dezvoltatorul de birouri sub aceeași umbrelă și au ajuns cel mai mare acționar al companiei, cu un total de 51,5% din acțiunile companiei.

Cehii și germanii au devenit majoritari

Noua companie deține acum suficiente drepturi de vot pentru a exercita controlul legal asupra Globalworth, dar și capacitatea de a numi și revoca directori din Consiliul de Administrație. Acționarii Globalworth erau:

  • Zakiono Enterprises Ltd                54.08%
  • Growthpoint Properties Ltd          29.5%
  • Oak Hill Advisors                            5.3%
  • BERD                                              5%

Globalworth are un portofioliu total de 3 miliarde de euro, din care 1,4 miliarde de euro este reprezentat de proprietățile din România, iar restul de cele din Polonia, singurele piețe pe care compania este prezentă. În decembrie anul trecut, Ioannis Papalekas, fondatorul dezvoltatorului, s-a retras de la cârma companiei, după ce și-a vândut acțiunile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...

Tânăr de 33 de ani, dispărut subit de patru zile din...

Familia tânărului a apelat la Poliție, dar până acum pe site-ul IGPR numele acestuia nu figurează la persoane dispărute. Cotidianul Puterea a fost contactat astãzi...