Bianca Brad, despre moartea Lisei Marie Presley: „Sindromul inimii frânte chiar există”

Publicat: 14 ian. 2023, 18:00, de Aura Bănescu, în LIFESTYLE , ? cititori
Bianca Brad, despre moartea Lisei Marie Presley:

Bianca Brad a avut un comentariu pe Facebook vizavi de moartea Lisei Marie Presley, în urma unui stop cardiac. După decesul subit al fiicei lui Elvis Presley, la doar 54 de ani, mulți dintre fanii ei au pus tragedia pe seama vaccinului anti COVID sau a drogurilor. Însă, Lisa Marie Presley a trecut prin drame care i-au sfâșiat sufletul, atrage atenția Bianca Brad.

„Ziua de astăzi mi-a fost marcată de tristețe, după ce am aflat despre moartea fiicei lui Elvis Presley, Lisa Marie Presley…

Cauza oficială a morții: Stop cardiac

Mulți au luat-o ca atare și s-au grăbit să o pună pe seama problemelor ei cu drogurile sau a vaxkinului… Însă cine îi știe povestea de viață, chiar și numai în mare, și cine a trecut prin încercări grele, întelege că alta a fost cauza principală a morții ei „subite”, la numai 54 de ani…

Moartea prematură a tatălui, presiunea mediatică, problemele cu greutatea, cu drogurile, problemele financiare, divorțurile, altele de care nu știm, dar mai ales sinuciderea fiului ei…fiecare în parte și toate la un loc, i-au frânt inima… La propriu!

Pentru că, da, „sindromul inimii frânte” chiar există!

Omul de știință japonez Sato a fost primul care a descris această afecțiune, în 1991, dar și înainte au fost și alții care au observat că unii oameni au murit din cauza stresului intens acut, fără existența vreunei răni fizice.

„Creșterea hormonilor de stres (adrenalina, de exemplu) inundă inima, declanșând modificări ale celulelor musculare ale inimii sau ale vaselor de sânge coronariene (sau ambele) care împiedică contractarea eficientă a ventriculului stâng.”

Sindromul inimii frânte apare mai des la femei decât la bărbați…

Sindromul inimii frânte este cunoscut sub numele de cardiomiopatie de stres sau cardiomiopatia Takotsubo.

Cuvântul „takotsubo” provine de la numele unui vas folosit de pescarii japonezi pentru a prinde caracatițe.

Când ventriculul stâng al inimii își schimbă forma într-un mod bizar (se îngustează în partea de sus și se dilată în partea de jos), arată similar cu acea capcană pentru caracatițe.

Practic, inima frântă are o formă neobișnuită…

Simptomele sindromului inimii frânte și infarctul sunt foarte asemănătoare, de aceea sunt confundate. Ambele se manifestă prin durere în piept și tăierea respirației.

Diferența este că infarctul e declanșat de un blocaj al arterelor care duc la inimă, din cauza căruia inima nu mai e alimentată cu sânge.

Sindromul inimii frânte e cauzat de leziuni ale mușchiului inimii și de un nivel ridicat de adrenalină în sânge.

Cercetătorii au confirmat în ultimii ani ceea ce oamenii au bănuit de multă vreme: stresul extrem poate frânge literalmente inima!

Sindromul Takotsubo, poate apărea după orice tip de eveniment stresant, fie el emoțional, fizic sau economic.

Factorii declanșatori pot include moartea unei persoane dragi, primirea unei vești proaste, un accident grav, o ceartă aprigă, o pierdere neașteptată, o boală bruscă, violența domestică (fizică si emoțională).

Dr. Ilan Wittstein a început să studieze fenomenul împreună cu echipa sa, și a publicat în 2005, una dintre primele lucrări despre sindromul inimii frânte, spunând – „L-am poreclit așa, deoarece nimeni din medicină nu credea că emoțiile pot avea un impact atât de dramatic asupra inimii umane. Am vrut să creștem gradul de conștientizare”.

Și eu încerc de niște ani buni să cresc gradul de conștientizare și de compasiune….pentru că ȘTIU ce înseamnă să ai inima frântă….

Pentru că inima mea a suportat și un accident grav, și un divorț, și moartea unui copil, și o veste șocantă urmată de o schimbare dramatică, și o boala gravă, și trădarea unor prieteni…și altele, foarte grele și ele…de mă minunez uneori, cum de a rezistat…și cum de mai bate…

Nu am făcut acest scurt rezumat al încercărilor mele ca să mă victimizez și/sau ca să mi se plângă de milă… ci ca să se înțeleagă că nu vorbesc din cărți…că am o experiență…cu siguranță nu la fel de „bogată” ca alții, dragii de ei, care au suferit și suferă și mai mult, dar îndeajuns de mare ca să am dreptul de a vorbi lumii despre nevoia de compasiune.

Atenție: NU milă!!!

Detest mila, însă iubesc cu patos, compasiunea!

Pentru că ea, mână în mână cu iubirea necondiționată, salvează suflete, inimi și vieți….

Fiți buni, îngăduitori și blânzi cu cei cu care vă întâlniți…Nu știți ce suferințe ascunse duc în inimă, în ciuda zâmbetului afișat sau în spatele unui comportament ciudat, retras sau, din contră, agresiv…

Nu-i judecați pe cei încercați de viață …

De fapt….Nu judecați pe nimeni! Punct!

Și de la capăt…

Nu le întoarceți spatele…ci fiți recunoscători că nu sunteți în locul lor și căutați să vă faceți un pic de timp și de loc în inima voastră, pentru ei. Și dacă se întâmplă să vă „respingă” ajutorul, nu-i judecați nici atunci…

Nu îi căutați doar din curiozitate sau ca să vă simțiți mai bine…

Ascultați-i fără prejudecăți, îmbrățișați-i, rugați-vă pentru ei și, cine știe…poate contribuiți cumva la vindecarea unei inimi frânte…

Purtați-vă cu cei din jur așa cum ați vrea să se poarte ei cu voi…și la bine, și la rău…

Fiți schimbarea pe care vreți să o vedeți în lume…în oameni…în voi..

Îmi pare nespus de rău pentru Lisa Marie, pentru fetele ei, pentru mama ei, Priscilla Presley….și pentru toți cei care au inimile frânte…”, a scris Bianca Brad pe Facebook.